27.000 persones van gaudir de la festa major de Sant Roc

Última revisió 12-12-2019 23:11
22/08/2017

La Regidoria de Cultura ha fet una valoració "molt positiva" de la festa major de Sant Roc. Ha xifrat en 27.000 les persones que han participat als actes de la festa major d'enguany. El regidor de Cultura, Paco Márquez (CUP), ha destacat que la concentració d'actes en 6 dies ha funcionat "molt bé", així com, organitzar actes als diferents barris del poble.

El regidor de Cultura ha valorat molt positivament el canvi d'escenari de Barraques. Ha assegurat que 4.000 persones van assistir el primer dia i 8.000, el segon. Ha detallat que tot i que, la festa jove de Sant Roc ha funcionat molt bé a la platja, encara no s'ha pres cap decisió sobre si es mantindrà aquest emplaçament en futures edicions. "Encara falta valorar-ho amb els diversos departaments implicats. Aquesta valoració no es farà fins al setembre", ha detallat.

Un dels aspectes més positius de la festa major d'enguany, segons Paco Márquez, ha estat concentrar els actes en només 6 dies. "La població ha pogut viure la festa d'una manera més intensa", ha destacat. Márquez també ha subrallat la bona acollida que han tingut els actes que s'han organitzat als diferents barris del poble i ja ha avançat que es mantindran en el programa de Sant Roc de l'any vinent, així com els de la platja amb la travessia, la cursa d'andròmines i la tirada de xíndries i ànecs de goma. En aquest sentit, ja ha explicat que l'any vinent els actes tindran lloc més d'hora, ja que el vent és quan està calmat i permet fer aquestes activitats amb tranquil·litat. De fet, en aquesta edició, els actes es van haver d'avançar sobre l'horari previst en el programa per culpa del vent de Garbí.

El regidor de Cultura també ha expressat la voluntat del govern municipal de continuar guarnint els carrers amb banderetes de festa major, ja que segons ha dit, "ha tingut molt bona acollida per parts dels veïns i veïnes del poble". Paco Márquez ha valorat positivament que cada dia s'hagin fet activitats per a la mainada i que la majoria d'activitats s'hagin portat a terme a la platja. "Malgrat ha recuperat la platja com a escenari de festa major, com abans quan l'envelat es feia a la platja", ha assegurat.

Per a l'any vinent, Paco Márquez ja ha apuntat que caldrà organitzar activitats per a la franja d'edat dels 14 als 20 anys, així com també revisar l'horari d'algunes activitats. El regidor s'ha mostrat molt satisfet del desenvolupament de la festa major d'enguany. "Si hem de posar una nota, crec que tindríem un 4,5 o un 4,7 de 5", ha afirmat. També ha afegit que "estem transformant el model de festa major i ha funcionat molt bé".

Paco Márquez també ha donar les gràcies a les entitats i voluntaris del poble que fan possible la festa, així com als treballadors municipals.