Nova campanya per fomentar la recollida d'excrements de gos

Última revisió 12-12-2019 23:18
05/02/2016

L'Ajuntament de Malgrat de Mar, a través de l'Àrea de Territori i Sostenibilitat i la Regidoria de Convivència, Seguretat Ciutadana i Mobilitat, tornar a posar en marxa la campanya per sensibilitzar els propietaris de gossos de recollir-ne els excrements. Els informadors ambientals reparteixen des d'ahir uns fulletons informatius per recordar que es sancionarà si s'incompleix l'obligació de recollir les deposicions.

La campanya Recollim els excrements de gos: fem un Malgrat més net es va portar a terme l'any passat per aquestes mateixes dates. Amb la voluntat de sensilitzar, l'Ajuntament ha decidit tornar-la a engegar. Una de les principals queixes dels veïns i veïnes del poble és la presència d'excrements de gossos per carrers, places i parcs. Per aquest motiu, es torna a engegar la campanya de sensibilització, adreçada als propietaris d'animals de recollir les seves deposicions al carrer. La campanya també recorda que s'ha d'evitar que els gossos orinin als espais públics, façanes o mobiliari urbà, i que en tot cas, fer-ho als embornals i escocells dels arbres.

La primera part de la campanya consisteix en informar. Durant aquests dies els informadors ambientals reparteixen uns fulletons. La propera setmana, s'intensificarà la neteja de les zones més afectades pels excrements de gossos. Posteriorment, agents de la Policia Local iniciaran una campanya per sancionar als propietaris de gossos que incompleixin l'obligació de recollir les deposicions de terra.

La campanya es tornarà a portar a terme als quatre sectors del poble de la campanya de l'any passat, que són les zones més afectades: un és el format per les places Jardins de la Solidaritat, de la Pagesia i de Fèlix Cardona, així com Camí del Pla, correcan, laterals camp de futbol i cementiri, i les avingudes Josep Ragull i Vilaró i Mediterrània, entre altres; un altre, el de la plaça Rossend Giol i Figuerola, Santa Rita i camí cap a Can Gibert (Sant Genís); un tercer, el de la plaça Joan Alsina, carrer Doctor Marañón, de La Verneda, Cadí, Lleida, Antoni Gaudí, del Besòs, Can Feliciano, entre altres. Un altre sector en el qual s'actuarà, i que és el més afectat per la brutícia els excrements de gossos, és el format pel pàrquing de l'antic camp de futbol i el del costat, la plaça Moguer, la plaça Cárdenas, avinguda dels Països Catalans, plaça de les MInes de Can Palomeres, avinguda Tarragona -a prop de la piscina municipal- i carrer d'Escultor Clarà- entre altres.

La Policia Local va tramitar 29 sancions durant la campanya de l'any passat -entre febrer i juny- i durant l'any 2014, un total de 121 denúncies pels conceptes de permetre als animals domèstics dipositar les seves deposicions i les seves miccions en carrers, parcs o façanes o no recollir immediatament els excrements.