Les platges de Malgrat Centre i de l'"Astillero" revaliden la bandera blava

Última revisió 12-12-2019 23:31
15/05/2014

L'Associació d'Educació Ambiental i del Consumidor de la Fundació Europea d'Educació Ambiental (FEE) ha atorgat bandera blava a la platja de Malgrat Centre i a la de l'"Astillero" aquest estiu. La platja de l'"Astillero" la rep per segon any consecutiu i la de Malgrat Centre la manté, de manera consecutiva, des de 1998.

A nivell de tot Catalunya han estat distingides un total de 89 platges, una menys que l'any passat, entre les quals hi ha les de Malgrat Centre i l'"Astillero". A l'Estat espanyol, en 573 platges, una de cada cinc, hi onejarà la bandera blava aquest estiu.

Les platges de Malgrat Centre i de l'"Astillero" disposen de tota mena de serveis: tres dutxes, rampes d'accés -en el cas de Malgrat Centre-, passarel·les, lavabos, mòdul de salvament, entre altres. A més, tenen tots els serveis adaptats per a les persones que pateixen discapacitat física, fins i tot, disposa de places d'aparcament adaptades per a elles.

La bandera blava distingeix la qualitat de l'aigua, la qual ha de ser excel·lent; a més, la platja ha de tenir una bona gestió ambiental pel que fa a la neteja i la recollida selectiva de residus, entre altres. A més, garanteix que es disposa d'uns serveis de salvament i socorrisme adequats, d'un pla de riscos de la platja, d'accessos fàcils i segurs, rampes d'accés i lavabos per a persones amb discapacitat.



Font: Ona Malgrat