El professor Joan Carles Tagua de l'institut rep un dels premis "El CAC a l'escola" pel projecte de Teleturró

Última revisió 14-01-2020 15:39
07/06/2011

El Consell de l'Audiovisual de Catalunya (CAC) va lliurar ahir els premis "El CAC a l'escola" atorgats a l'alumnat, el professorat i els centres educatius de Catalunya que han elaborat treballs que fomenten una lectura crítica i creativa dels mitjans audiovisuals entre els infants i els adolescents. El professor Joan Carles Tagua de l'institut Ramon Turró i Darder va rebre el segon premi de la Categoria B Professorat pel projecte Teleturró, una plataforma web en format televisiu.

L'acte de lliurament dels premis "El CAC a l'escola" va comptar amb la presència de la consellera d'Ensenyament, Irene Rigau; del president del CAC, Ramon Font, i del conseller del CAC i president del jurat, Esteve Orriols. L'acte va ser conduït pel periodista Ramon Pellicer.

En l'edició d'enguany, la vuitena, s'hi han presentat un total de 81 treballs. D'aquests, n'hi ha 54 que corresponen a la categoria A, que premia escoles que hagin elaborat treballs sobre la percepció, l'anàlisi i la producció de continguts audiovisuals. Els 27 treballs restants s'han presentat a la categoria B, adreçada al professorat, que premia les propostes sobre educació en comunicació audiovisual en l'àmbit escolar i familiar.

Teleturró és un projecte desenvolupat per alumnes de l'Aula Oberta, els quals tenen dificultats acadèmiques, i que recull, en format audiovisual, tota l'activitat de l'institut Ramon Turró en un bloc a internet. L'objectiu d'aquesta iniciativa és convertir-se en una productora, que treballi amb alguns ajuntaments. Els alumnes realitzen notícies, reportatges i entrevistes sobre el centre, d'aquesta manera es difon l'activitat de l'institut. Aquests treballs també permeten crear un nexe d'unió entre els mateixos alumnes del Ramon Turró. Aquest projecte audiovisual, engegat fa dos anys, ha permès als joves adquirir formació tècnica en la matèria i alhora valors com l'autoestima i el treball en equip

El Projecte Aula Oberta a Malgrat de Mar té com a objectiu donar una resposta a les necessitats d'intervenció específiques no cobertes per resoldre situacions de fracàs escolar i de risc d'absentisme, que implica tot sovint la no acreditació en acabar l'etapa obligatòria. En aquest projecte hi col·laboren les regidories d'Acció Social i Ciutadania, Educació i Inserció Laboral de l'Ajuntament, els centre de Secundària del poble i el Departament d'Ensenyament.