L'escola Marià Cubí es converteix en un gran museu de la ciència aquesta setmana

Última revisió 14-01-2020 15:58
31/03/2009

El CEIP Marià Cubí és, des d'ahir i fins divendres, el Cubicientàstic, un gran museu de la ciència. L'escola ha dedicat les Jornades Culturals d'aquest any a introduir l'alumnat en el món de la ciència.

El claustre de professors del Cubí va decidir l'estiu passat dedicar les Jornades Culturals d'aquest curs escolar 2008-2009 a la ciència. Per preparar-ho, un grup de mestres va visitar el Scientastic, un museu dedicat a la ciència, ubicat en el metro de Brussel·les. Un museu, que a diferència d'altres, és molt interactiu per als nens i nenes, als quals permet descobrir la ciència a través d'objectes de la vida quotidiana.

Després d'una llarga feina per copiar l'esperit divulgatiu del Scientastic i reproduir els experiments amb objectes quotidians, el Marià Cubí va obrir ahir les Jornades Culturals de la mà de dos personatges importants del món de la ciència com són Albert Einstein i Marià Cubí -el científic malgratenc que dóna nom al centre. D'aquesta manera, es va iniciar aquest viatge per la ciència i els seus misteris. Els alumnes participen durant aquesta setmana en diferents activitats i tallers, i visites al museu per treballar diferents temàtiques com són: la llum, els líquids, la percepció, l'electricitat, la matemàgia, els èssers vius, l'aire i el so i les màquines i el moviment.

El museu de la ciència del Cubí inclou a més, de tot un seguit d'experiments, una petita exposició que recull les figures de científics malgratencs com Ramon Turró, Marià Cubí, Anton Aubanell, Francesc Piferrer i Martí Aldea. A més, entre tot el museu que aquests dies és l'escola s'amaga una fòrmula d'Albert Einstein que els alumnes han de descobrir.

El programa de l'escola per a aquesta setmana de la ciència preveu per a divendres una jornada de portes obertes a partir de les 17 i fins les 19 h. La jornada de divendres també oferirà teatre a càrrec dels pares i mares de l'escoles per als cicles d'infantil, inicial i mitjà, i un taller de bombolles a càrrec d'Anton Aubanell per als alumnes de cicle superior.

La directora del centre, Maribel Creus, ha explicat que s'ha proposat que part del material creat per donar vida a aquest museu sigui exposat a la Biblioteca La Cooperativa, amb l'objectiu que alumnes d'altres escoles puguin conèixer i experimentar també la ciència.