Malgrat de Mar, en contra de l'extracció de sorra del litoral

Última revisió 12-12-2019 23:16
26/05/2016

Malgrat de Mar és un dels municipis que ha mostrat aquest dimarts la voluntat d'aturar el projecte que proposa el Ministeri d'Agricultura, Alimentació i Medi Ambient d'extreure 100.000 metres cúbics de sorra del delta de la Tordera i 50.000 més del litoral d'Arenys de Mar per regenerar les platges de s'Abanell i La Marina de Blanes. El Consell Comarcal del Maresme, els ajuntaments afectats i la Plataforma Preservem el Litoral han decidit unir esforços perquè consideren que "aquestes accions tind

El Comissionat del Litoral s'ha reunit de manera extraordinària aquest dimarts a la seu del Consell Comarcal del Maresme per tractar la proposta que fa el Ministeri d'extreure sorra del litoral maresmenc per regenerar les platges de S'Abanell i La Marina de Blanes.

Óliver Sánchez-Camacho, regidor de Platges, ha explicat que la trobada ha servit per "construir una postura conjunta, demanar a l'Agència Catalana de l'Aigua que es posicioni en relació a l'extracció de sorra de la llera del riu i sol·licitar a la Direcció General de Pesca que digui la seva sobre l'extracció davant del port d'Arenys de Mar".

Sánchez-Camacho ha afegit que la intenció és demanar que "es faci un estudi acurat per conèixer quines conseqüències pot tenir l'extracció de sorra a mig i llarg termini". El regidor de Platges ha detallat que "tot i que les platges de Malgrat de Mar no estan al marge de la pèrdua de sorra en alguns punts, com ara a la zona del costat de la desembocadora de La Tordera, estan en un estat òptim a nivell d'amplitud".

La reunió del Comissionat del Litoral ha aplegat representants del Consell Comarcal del Maresme, la Plataforma Preservem el Litoral i els municipis de Malgrat de Mar, Arenys de Mar, Santa Susanna, Palafolls i Tordera.