Els bombers reben 14 avisos a Malgrat de Mar relacionats amb el temporal de vent

Última revisió 31-01-2020 08:45
21/01/2020

Els Bombers de la Generalitat han rebut 14 avisos relacionats amb el fot vent des d'aquest diumenge al migdia. Segons han explicat els bombers, hauria caigut una palmera al Passeig Marítim i també un arbre al carrer de Manuel de Falla. La resta de trucades que ha registrat el cos ha estat per altres elements caiguts com ara tendals, vidres, planxes metàl·liques o mobiliari urbà. La circulació de trens de les línies R1 i RG1 també s'ha vist afectada per una xapa que ha caigut sobre la catenària entre les estacions de Vilassar de Mar i Mataró. Protecció Civil alerta d'una situació "complicada" pel temporal.

Malgrat de Mar ha estat un dels municipis de Catalunya on s'han registrat els cops de vent màxims més forts en les darreres hores. Han arribat als 87 km/h. Els Bombers de la Generalitat han atès 14 trucades al municipi des d'ahir al migdia. Totes estan relacionades amb arbres o elements caiguts. Segons els bombers, una palmera ha caigut al Passeig Marítim i un altre arbre al carrer de Manuel de Falla. També s'han registrat avisos per tendals, vidres, planxes metàl·liques o mobiliari urbà que hauria caigut en diversos carrers del poble.

El telèfon d'emergències 112 ha rebut 1.060 trucades arreu de Catalunya pel fort vent fins a les 7h d'aquest dilluns. Del Maresme n'han estat 386.

Per altra part, els trens de les línies R1 i RG1 circulen avui a primera hora amb retards, que en alguns casos poden superar els 15 minuts per una xapa sobre la catenària entre les estacions de Vilassar de Mar i Mataró, també pel temporal de vent. Els tècnics d'Adif han pogut retirar la xava de la catenària cap a les 7:20h i els trens ja poden circular, de nou, per les dues vies.

Situació "complicada"

Protecció Civil ha demanat evitar activitats en zones marítimes, així com en espais amb arbres, parcs i jardins a les ciutats, davant d'una situació "complicada". El comitè de seguiment de l'episodi meteorològic advers, format per representants de Protecció Civil, MeteoCat i el Servei Català de Trànsit, ha demanat "precaució" amb la conducció de vehicles, de cara al temporal que s'allargarà fins dimecres.

El temporal, "poc freqüent al gener" segons la directora de Protecció Civil, Isabel Ferrer, donarà lloc a fenòmens meteorològics "força extrems".

 

Font: Ona Malgrat