El pas soterrat del camí de la Pomereda s'inaugura divendres i els canvis circulatoris es comencen a aplicar dijous

Última revisió 14-01-2020 15:57
05/05/2009

L'Ajuntament inaugurarà aquest divendres el pas soterrat del camí de la Pomereda. L'entrada en funcionament d'aquest pas sota la via del tren comportarà canvis circulatoris que començaran a entrar en funcionament dijous.

L'acte d'inauguració començarà cap a 17:45 h davant l'Ajuntament amb l'inici d'una cercavila infantil que recorrerà els carrers del Carme, de Mar i de Sant Pere fins arribar al pas soterrat. A les 18 h es farà la tradicional tallada de cinta i els parlaments a càrrec de l'alcaldessa de Malgrat, Conxita Campoy, i de responsables de l'obra. Després es farà una visita a l'obra i continuarà l'espectacle infantil. Per acabar hi haurà xocolata desfeta amb melindros per a tots els assistents.

Les obres de construcció d'aquest pas sota la via del tren per a vehicles i vianants es van iniciar a l'octubre de 2007 i es van endarrerir mesos per diferències entre Adif i les companyies de serveis Fecsa-Endesa i Telefónica. L'Ajuntament ha finançat aquesta obra, que ha costat més de 2,5 milions d'euros, i executada per l'empresa Scrinser.

L'entrada en funcionament d'aquest pas comportarà un reordenament del trànsit. S'aplicaran canvis de sentits de circulació i una nova regulació de l'estacionament en aquesta zona amb l'objectiu de garantir una fluïdesa de circulació viària d'entrada i sortida des del camí de la Pomereda cap al carrer de l'Abat Oliba i en sentit invers. També es pretén aconseguir una adequació dels sentits de circulació d'acord amb l'establiment de l'anella interna de circulació. Tot i els canvis, s'ha optat per mantenir els sentits únics de circulació com a un valor de seguretat integral dels usuaris de les vies.

La Policia Local ha informat de quins seran els canvis que s'aplicaran. El carrer de l'Abat Oliba i el de la Indústria canvien de sentit de circulació. L'Abat Oliba serà de pujada des del passatge de les Ànimes i el de la Indústria passarà a ser de baixada des de l'avinguda del Carme. El tram final de l'Abat Oliba i el primer del de la Llibertat seran de doble sentit de circulació per permetre l'entrada i la sortida del pas soterrat a través del passatge de les Ànimes. El carrer del Caporal Fradera canviarà de sentit de circulació igual que el carrer de Sant Pere, i el passatge de les Ànimes, que permetrà anar del carrer Llibertat cap a l'Abat Oliba.

L'entrada en funcionament d'aquests canvis es produirà de la següent manera:

*dijous dia 7 de maig: es realitza el canvi de sentit de circulació de:
- c/ Abat Oliba (tram entre Caporal Fradera i avinguda del Carme)
- c/Sant Pere (de carrer Llibertat a carrer del Mar) (aquests canvis es realitzaran durant el torn de matí)

*divendres dia 8 de maig: després de l'acte d'inauguració de les obres es realitzarà el canvi de la resta de carrers que hi falten.
-carrer de la Indústria (els dos trams: de l'avinguda Del Carme fins el carrer Sant Elm)
-carrer de Sant Elm (aplicació del sentit únic, del carrer de la Indústria al de la Llibertat)
-carrer de la Llibertat (tram entre passatge de les Ànimes fins Sant Elm) aplicació del doble sentit de circulació.
-Passatge de les Ànimes (sentit únic de Llibertat a Abat Oliba).
-carrer del Caporal Fradera (entre Abat Oliba i carrer de la Indústria) aplicació del sentit únic.
-carrer de l'Abat Oliba (entre Passage de les Ànimes i Caporal Fradera) aplicació del sentit únic.

El pas soterrat del camí de la Pomereda s'inaugura divendres i els canvis circulatoris es comencen a aplicar dijous
El pas soterrat del camí de la Pomereda s'inaugura divendres i els canvis circulatoris es comencen a aplicar dijous