Els tallers de mobilitat internacional per a joves, en marxa

Última revisió 14-01-2020 14:25
03/10/2013

El Servei mancomunat de Mobilitat Internacional per a Joves, que ofereixen 17 municipis i que coordina el Consell Comarcal del Maresme, ja té a punt la programació de tallers per als propers mesos. En aquestes sessions s'informa, s'assessora i es dóna resposta a les inquietuds dels joves maresmencs que s'han plantejat sortir a l'estranger per treballar, per ampliar els seus estudis o per millorar els seus idiomes.

Els tallers de mobilitat internacional són un espai pensat per oferir informació especialitzada sobre temes diversos relacionats amb la mobilitat internacional i estan adreçats principalment a joves d'entre 18 i 30 anys. Totes les sessions són gratuïtes, però es requereix incripció prèvia. Per fer-la cal posar-se en contacte amb l'espai jove o el punt d'informació juvenil (PIJ) municipal. La programació és aquesta

 

 

El Servei de Mobilitat Internacional per a joves el presten els ajuntaments d'Alella, Arenys de Mar, Arenys de Munt, Cabrera de Mar, Cabrils, Calella, Canet de Mar, Malgrat de Mar, Mataró, Òrrius, Pineda de Mar, Sant Cebrià de Vallalta, Sant Pol de Mar, Santa Susanna, Tordera, Vilassar de Dalt i Vilassar de Mar, amb el suport i coordinació del Consell Comarcal del Maresme.

 

Es tracta de promoure i assessorar, de manera personalitzada, els joves sobre propostes relacionades amb estades internacionals de diversa tipologia: intercanvis interculturals, formació, voluntariat, feina, pràctiques, projectes europeus, estades professionals, etc. que permetin obrir el camp de possibilitats i oportunitats dels i les joves del Maresme. El servei s'adreça tant a joves a títol individual com a entitats i associacions juvenils i/o associacions que treballin amb joves.

 

El servei compta amb 3 espais d'atenció i assessoria presencial situats a 3 punts de la comarca: Vilassar de Mar (equipament juvenil Can Jorba) dimecres a la tarda; Mataró Oficina Jove del Maresme- Sidral, C.C Cabot i Barba) dimarts a la tarda/ divendres matí i tarda; i Malgrat de Mar (Centre Cívic) dijous a la tarda. D'altra banda, els i les professionals dels Serveis de Joventut dels ajuntaments implicats, reben formació especialitzada en l'àmbit per poder atendre i facilitar una primera orientació als joves i entitats dels seus municipis.

 

Font: Gabinet de Comunicació del Consell Comarcal del Maresme