Joves de Secundària "apadrinaran" avis de residències del poble el proper curs escolar

Última revisió 14-01-2020 14:25
02/07/2013

Càritas Girona i els centres de Secundària, amb la col·laboració de la Regidoria d'Educació de l'Ajuntament, posaran en marxa el projecte "Apadrinar un avi" el proper mes de setembre, coincidint amb l'inici del nou curs escolar. Aquesta iniciativa promou la participació solidària de joves estudiants del municipi amb la finalitat per fomentar la relació integeneracional a través dels valors de la convivència i respecte dels joves cap a les persones grans. L'Institut Ramon Turró, les escoles Fonl

Càritas ha presentat aquest projecte per afavorir la relació intergeneracional als centres de Secundària i a les residències geriàtriques de Malgrat. Totes dues parts s'han mostrat interessades a prendre part en la iniciativa, que compta amb el suport de la Regidoria d'Educació. La idea és que els joves s'impliquin en el compromís i participació social en la promoció de la gent gran que està en centres residencials.


Els joves han d'acompanyar i donar suport social a la persona gran des de diferents accions: escoltar i donar suport afectiu, facilitar la conversa mitjançant temes que puguin ser del seu interès i realitzar activitats de forma conjunta -passejar, jugar a escacs, cartes, el dòmino, entre altres. Aquest acompanyament el fan 1 o 2 joves per avi o bé, amb activitats grupals de joves i persones grans juntes. Els joves que participen en aquest projecte reben una formació bàsica, que imparteix Càritas.