Més d'un centenar de persones visiten els ratpenats de les mines de Can Palomeres

Última revisió 14-01-2020 14:25
30/09/2013

La 12a Passejada dedicada als ratpenats de les Mines de Can Palomeres va aplegar un centenar de persones dissabte al vespre. El biòleg de la Universitat de Barcelona Jordi Serra-Cobo va acompanyar al grup i va explicar curiositats i detalls sobre els ratpenats. La passejada estava organitzada per la Regidoria de Medi Ambient per tancar els actes commemoratius de la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura.

La passejada de dissabte, la tercera que s'ha fet per conèixer els ratpenats de les mines, va ser un èxit de participació. Jordi Serra-Cobo va fer una introducció inicial sobre els ratpenats i després va parlar amb detall de la colònia de ratpenats de Can Palomeres, una de les més important de Catalunya i un dels refugis europeus destacats en el que s'ha fet seguiments de quiròpters durant més anys. Malgrat de Mar forma part de la Xarxa Ecoepidemiològica a la Mediterrània Occidental des del 2011.
El biòleg, que ha estudiat els ratpenats de Can Palomeres des dels anys 80, va explicar que hi ha 10 espècies diferents de quiròpters a dins de les mines i 4 més al bosc. A Catalunya hi ha un total de 28 espècies diferents de ratpenats, de les quals Malgrat en té 14 -les altres 14 espècies són d'alta muntanya. Per aquest motiu, Can Palomeres és un dels refugis de quiròpters amb més varietat i valor ecològic.

Per altra part, l'Ajuntament de Malgrat de Mar ha instal·lat recentment cartells informatius a les boques d'entrada a les mines.

Més d'un centenar de persones visiten els ratpenats de les mines de Can Palomeres
Més d'un centenar de persones visiten els ratpenats de les mines de Can Palomeres