Presentació del llibre de Xesco Boix, aquest vespre a la Biblioteca La Cooperativa

Última revisió 14-01-2020 15:57
08/05/2009

"Xesco Boix. Història de la nostra història" de Lluís M. Panyella i Maria-Josep Hernández es presenta aquest vespre a Malgrat. Aquest llibre és un homenatge a Xesco Boix (1946-1984), introductor del folk song i pioner de l'animació per la mainada a Catalunya, en el 25è aniversari de la seva mort. La presentació tindrà lloc a les 20 h a la Biblioteca La Cooperativa.

L'acte de presentació anirà a càrrec dels propis autors del llibre, Lluís M. Panyella i Maria-Josep Hernández, i també comptarà amb la participació de Maria Àngels Pons de la Fundació Xarxa a Malgrat. També intervindrà la regidora de Cultura, Carme Aubanell.

Aquest treball és un apropament fidel i rigorós a la seva persona i obra, a través de testimonis propers dels seu entorn, així com de persones que van compartir amb ell moments i fets històrics. Els entrevistats parlen de Xesco Boix i també del context social, polític i cultural que van viure a les acaballes de la dictadura, durant la transició i als inicis de la democràcia.

Entre els entrevistats hi ha:Jaume Arnella, Raimon, Pete Seeger, Jordi Roura (Ara va de Bo), Núria Ventura, Eduard Estivill, Montse Domènech, Els Cinc Dits d'una mà (Àngel Daban, Noè Rivas, Toni Giménez i Lluís M. Panyella), Tortell Poltrona, Pilarin Bayés, Fina Rifà, el president Jordi Pujol, Marina Rossell, Miquel Pujadó, Mn. Miquel Raventós, Joan Vilamala (Esquirols), l'historiador Josep Maria Solé i Sabaté, el folklorista castellà Joaquin Díaz... fins a 40 testimonis.

El llibre conté també un CD inèdit: una carta sonora de Xesco Boix, amb cançons i reflexions, i el pròleg és a càrrec del doctor Eduard Estivill. Aquest treball va ser presentat el 15 d'abril a la sala d'actes del Col·legi de Periodistes a Barcelona.

Els autors del llibre són els pinedencs Lluís M. Panyella -cantant animador, ex-membre del grup "Cinc Dits d'Una Mà" junt amb Xesco Boix- i la periodista i també cantant-animadora, Maria-Josep Hernàndez. Tots dos són els components del grup d'animació infantil La Bicicleta

Presentació del llibre de Xesco Boix
Presentació del llibre de Xesco Boix