Comunicat de l'Ajuntament sobre la limitació de la llibertat de circulació de les persones

Última revisió 15-03-2020 15:59
15/03/2020

L'Ajuntament de Malgrat de Mar recorda a la ciutadania les restriccions establertes per l'estat d'alarma que limiten la llibertat de circulació de les persones. 

Recordem quins són els únics casos pels quals es permet circular les persones per la via pública durant l'estat d'alarma:

  • Adquisisió d’aliments i fàrmacs i productes de primera necessitat.
  • Assistència a centres i serveis sanitaris
  • Desplaçaments al lloc de feina
  • Retorn al domicili habitual
  • Assistència i cura a persones dependents, gent gran, menors, persones amb diversitat funcional o persones especialment vulnerables.
  • Desplaçaments a entitats financeres i asseguradores per a casos de necessitat.
  • Desplaçaments per causes de força major o situació de necessitat debidament justificada.

La resta de situacions com poden ser passejar a peu o amb bicicleta o fer esport a la via pública, no estan permeses. Tampoc desplaçar-se a casa d’amics. 

El Reial Decret 463/2020 pel qual es declara l’estat d’alarma posa la Policia Local sota les ordres directes del Ministeri de l’Interior als efectes del compliment de les mesures establertes al Decret.

Així, la Policia Local ha de vetllar pel compliment de les restriccions. Tant pel tancaments de locals com pel que fa a la circulació i la mobilitat de les persones.

D'aquesta manera, els agents informen des d'avui de les limitacions i en el cas que no es respectin les restriccions o algunes persones desobeeixin les seves ordres els agents de la Policia Local es veurien obligats a sancionar. Les sancions econòmiques a nivell de protecció de seguretat ciutadana van de 100 fins a 30.000 euros. Les sancions de salut pública van de 3.000 a 600.000 euros i les sancions de protecció civil van de 1.500 a 600.000 euros. A més, el Codi Penal preveu penes de presó de 3 mesos a 1 any o multa de 6 a 18 mesos.

Es tracta d’una emergència sanitària, i la Policia Local és un dels  serveis previstos per donar resposta a l’emergència Demanem la col·laboració de la ciutadania. Resteu a casa sense sortir, a excepció  dels casos indicats anteriorment.

 

 

Informació
Informació