Tancades les dutxes dels equipaments esportius, a partir d'avui per la sequera

Última revisió 12-02-2024 10:19
12/02/2024

L'Ajuntament de Malgrat tanca des d'avui les dutxes dels equipaments esportius municipals. El consistori ha emès un comunicat conjuntament amb el Complex Esportiu MES Malgrat, Interesportiu Malgrat, CD Malgrat, CE Olímpic Malgrat, AECAM, Club Patí Malgrat, Associació Patinatge Artístic Malgrat de Mar, CEMPA i GEM, per informar la ciutadania de la mesura d'estalvi d'aigua. Malgrat de Mar és des del passat l'1 de febrer en estat d'emergència fase 1. 

Les dutxes del Pavelló Germans Margall, del Pavelló Municipal d'Esports de l'avinguda Tarragona, del Camp Municipal d'Esports, del complex esportiu MES Malgrat i del local del Grup Excursionista Malgratenc (GEM), són des d'avui tancades. El consistori, d'acord amb les entitats esportives que fan ús d'aquests equipaments municipals, ha decidit tancar les dutxes amb l'objectiu de reduir el consum d'aigua. 

En el comunicat emès aquest matí, també s'avança que l'Ajuntament té previst portar a terme altres accions per estalviar aigua com reduir la pressió de la xarxa en equipaments municipals i la instal·lació de sistemes de reducció de cabal. 

 

Des de l'1 de febrer

Malgrat de Mar va entrar en fase 1 d'estat d'emergència per la sequera el passat 1 de febrer. El nou estat d'emergència intensifica les restriccions d'aigua. Malgrat és un dels 202 municipis del sistema Ter-Llobregat, el qual serà inclòs en el nou decret que afecta sis milions de catalans. Actualment, els embassaments estan al 16,34% de les reserves, un mínim històric.

El consum d'aigua no podrà superar els 200 litres per habitant i dia, incloent-hi les activitats econòmiques i comercials. 

Per altra part, l'Ajuntament també ha anunciat que mantindrà tancada la piscina municipal, que a l'estiu passat ja no va obrir. A més, la corporació ha constituït una comissió de treball per a la redacció d'una ordenança municipal que reguli la situació de sequera, la qual es preveu aprovar el pròxim mes de març. 

 

Les restriccions vigents

L'estat d'emergència inclou:

  • Supressió del reg agrícola en un 80% (es podrà autoritzar només el reg de supervivència de conreus llenyosos).
  • Reducció de l’ús de l’aigua per a usos ramaders del 50%.
  • Reducció del 25% dels consums d’aigua dels usuaris industrials.
  • Reducció del consum d’aigua en els usos recreatius (25% en usos assimilables a urbans)
  • Les administracions locals, a través dels seus plans d’emergència poden establir limitacions/prohibicions addicionals a l’ús de l’aigua en instal·lacions esportives, públiques/privades i en espais lúdics.
  • Els usuaris no domèstic aplicaran les mesures previstes en els plans d’estalvi municipals/sectorials.
  • Supressió total del reg per a usos privats i/o recreatius, tret de les excepcions establertes pel govern de la Generalitat

La fase d'emergència és la més greu i té tres estadis: en el primer la limitació és de 200 litres per persona i dia, en el segon 180 i el tercer a 160, a més d'altres restriccions que s'endureixen. Si les previsions d'escassetat de pluja per als pròxims mesos es confirma, es calcula que la fase 3 s'activi a ple estiu. Per tant, si la sequera persisteix, les quantitats d'aigua que es poden utilitzar aniran baixant progressivament.

 

Notícies relacionades:

Malgrat entra demà en emergència per sequera i la piscina continuarà tancada aquest estiu

Malgrat, en preemergència a partir de demà i amb més restriccions d'aigua per la sequera

La piscina municipal no obrirà aquest estiu per la situació de sequera

Malgrat, en fase d'excepcionalitat per sequera hidrològica, des d'ahir

Comunicat de les dutxes
Comunicat de l'Ajuntament pel tancament de les dutxes dels equipaments esportius. Foto: AjMalgrat.