Informació d'interès per a les persones en situació d'atur o afectades per un ERTO/ERO

Última revisió 16-04-2020 13:42
15/04/2020

La Regidoria d'Inserció Laboral informa que les Oficines de Treball de la Generalitat de Catalunya (OTG) romandran tancades al públic fins a nou avís i totes les cites prèvies que havien estat concedides queden anul·lades i l’oficina contactarà telefònicament i/o reprogramarà les cites en el moment en què sigui possible. 

 

Tràmits i/o gestions relacionats amb les oficines de treball (Servei d’Ocupació de Catalunya): es poden realitzar mitjançant el telèfon gratuït 900 800 046, de 8 a 14 hores de dilluns a divendres.

 

Alta de la demanda d’ocupació

El tràmit d'inscripció de la demanda està adreçat a les persones que mai no han estat inscrites a les Oficines de Treball i necessiten la inscripció per tramitar la prestació per desocupació o per qualsevol altre motiu. I es pot fer:

  • Telefònicament: al 900 800 046
  • Per Internet aquí

Recordeu que les persones afectades per un expedient de regulació temporal d’ocupació (ERTO) no heu de presentar la sol·licitud de prestació per desocupació. L'empresa ho comunicarà al Servei Públic d'Ocupació Estatal (SEPE) i aquest tramitarà la teva prestació de forma automàtica.

Renovació de la demanda d’ocupació

Mentre duri l’estat d’alarma pel coronavirus la renovació és automàtica i no cal fer cap tràmit per renovar-la.

 

Si ho necessiteu, podeu contactar amb l’OFICINA ALT MARESME mitjançant: otg_altmaresme.soc@gencat.cat

 

Preguntes freqüents relacionades amb els tràmits de les OTG:

https://web.gencat.cat/ca/coronavirus/preguntes-mes-frequents/treball-i-empresa/atur/

 

Tràmits i/o gestions relacionats amb prestacions o subsidis (SEPE - Servicio Público de Empleo Estatal): es poden fer:

Expedients de regulació temporal d’ocupació (ERTO) per “força major vinculada al covid-19”:

La persona treballadora afectada no haurà de realitzar cap tràmit per cobrar la prestació d’atur. El Govern ha establert que tota persona treballadora afectada per una suspensió de treball, independentment del temps que hagi cotitzat abans d’aquesta circumstància, tindrà dret a cobrar el 70% de la base reguladora del seu sou. Per tant, el SEPE procedirà a donar de baixa d’ofici com a ocupat a la persona treballadora afectada i procedirà a la tramitació de la seva prestació que cobrarà a final de mes.

 

Preguntes freqüents orientades a treballadors en relació al treball, prestacions per desocupació, treball i situació excepcional del COVID-19:

http://www.sepe.es/HomeSepe/COVID-19/preguntas-frecuentes.html

Altres expedients de regulació d’ocupació (ERO o ERTO):

Si l’empresa ha tramitat un expedient de regularització d’ocupació, ja sigui un ERTO o un ERE, per altres causes que no siguin la de força major, la persona treballadora afectada haurà de posar-se en contacte amb el SEPE:

Preguntes freqüents d’Expedients de Regulació d’Ocupació (EROs):

http://www.sepe.es/HomeSepe/Personas/distributiva-prestaciones/FAQS/expedientes-regulacion-empleo.html

 

Informació pandèmia
Informació pandèmia