Medi Ambient organitza una xerrada sobre els ratpenats per a nois i noies de 6è de Primària

Última revisió 13-12-2022 13:07
13/12/2022

La Regidoria de Medi Ambient ha inciat avui dimarts un seguit de xerrades sobre la colònia dels ratpenats de les Mines de Can Palomeres, que es faran a tots els centres educatius. Són a càrrec del doctor en Biologia de la Universitat de Barcelona, i autor dels estudis sobre la colònia de quiròpters de Malgrat de Mar, Jordi Serra-Cobo. La xerrada, adreçada a l'alumnat de 6è de Primària, s'ha fet aquest matí a les escoles Mare de Déu de Montserrat i Fonlladosa, i a la tarda, als Maristes Sant Pere Chanel. Divendres es farà als alumnes de Vedruna i Marià Cubí.

 

Aquestes xerrades, que anualment organitza la Regidoria de Medi Ambient, tenen com a objectiu mostrar als nois i noies de Malgrat de Mar la importància que tenen les mines de Can Palomeres des d'una perspectiva entre la història de les cavitats i la seva importància ecològica. Les Mines de Can Palomeres són un dels refugis catalans més importants per a ratpenats. Les xerrades són una introducció al món dels quiròpters i ofereixen informació sobre la seva singular biologia i ecologia. També s'expliquen els estudis científics que l'equip de Jordi Serra-Cobo hi fa des de fa anys, així com es parla d'epidèmies i del coronavirus.

La xerrada destaca la importància que tenen les mines en les migracions d'aquests mamífers voladors i els estudis epidemiològics. Malgrat de Mar forma part d'una xarxa eco-epidemiològica d'estacions distribuïdes en un trajecte que va des dels Pirineus fins les Illes Balears. L'esmentada xarxa està dirigida per l'equip d'Areambiental i de la Universitat de Barcelona i hi participa l'Institut Pasteur de París, la Universitat de Goteborg, la Universitat de Marsella i la Universitat de Caen.

Jordi Serra-Cobo
Imatge de la xerrada de Jordi Serra-Cobo als alumnes de 6è de l'Escola Mare de Déu de Montserrat aquest matí. Foto: AjMalgrat.