Biblioteca La Cooperativa

margin: 2cm Not found

 

HORARI D'ESTIU (del 15 de juny al 15 de setembre)

De dilluns a divendres, de 15:30h a 20:30h

Dijous de 10h a 13h

HORARI D'HIVERN

Matins: dimarts, dijous i dissabte de 10h a 13h

Tardes: de dilluns a divendres de 15’30h a 20h

     

 

 

 

 

eBiblioCAT. i accessibilitat a la lectura

 

ebiblioCAT, la plataforma de continguts digitals, té dues funcionalitats específiques per millorar l’accessibilitat dels seus usuaris pel que fa al llibre digital, una pensada específicament per millorar la lectura a les persones amb dislèxia i una altra per a les persones amb dificultats visuals que permet convertir qualsevol un text escrit en àudio:


Font OpenDyslexic. Aquesta font es caracteritza per un espaiat més gran i la part inferior de les lletres més gruixudes, per tal d'emfatitzar-les i aconseguir orientar els ulls. Així, els lectors amb problemes de lectura poden identificar ràpidament la lletra correcta i, a més, ajuda el cervell a evitar que es produeixin rotacions o inversions. Per activar aquesta font al lector un cop agafat el títol en préstec, cal accedir a l'opció del menú que hi ha indicat amb tres ratlles desplegar-lo i a Opcions de Lectura triar la mida de la lletra, color, etc.


Text to Speech. Aquesta funció converteix un text escrit a àudio, permetent escoltar qualsevol text amb una veu artificial sintetitzada. La primera vegada que s'accedeix s'ofereix al lector una ajuda sobre com activar i fer ús d’aquesta funcionalitat. Per començar a escoltar la lectura del text cal  prémer sobre la icona del botó Play que apareix a la part dreta de la capçalera. A la part superior de la pantalla es van mostrant els fragments del text que s'estan llegint. A la part inferior es mostren una sèrie de controls que permeten al lector dur a terme les accions següents: velocitat de la lectura, retrocedir,  pausa, avançar, seleccionar idioma. Algunes obres per condicions de l’editorial, no tenen l’opció de tria d’idioma, sobretot quan es vol escoltar en català, i alguns àudios en espanyol son espanyol Sud-americà.

Des de les aplicacions mòbils també es pot accedir a aquestes funcionalitats.

Si vols accedir a tots els continguts digitals d’ eBiblioCAT, només cal que tinguis el carnet de biblioteca!

 

 

Data i hora de la darrera actualització d'aquest contingut: 22-06-2022 14:06