Serveis

INFORMACIÓ

Les biblioteques són un centre local d’informació, que facilita tot tipus de coneixement i informació als ciutadans.

CONSULTA

Tots els documents que formen part del fons de la biblioteca es poden consultar lliurement a les sales.

PRÉSTEC

Si et vols emportar llibres, revistes, dvd,’s... a casa, només t’has de fer el carnet, que és personal i intransferible.

  • Com es sol·licita el carnet de la biblioteca?

És molt senzill! Només has de portar el DNI o el Passaport. 
Si ets menor de 14 anys, necessites una autorització dels pares o tutor

  • Què et pots endur a casa?

Amb cada carnet et pots emportar:
15 documents en paper (siguin llibres, revistes o ambdós alhora).
6 CD
6 DVD 
3 altres materials multimèdia

  • Quants dies els pots tenir?

Tot el que t’emportis ho pots tenir un mes a casa. Tens la possibilitat d’ampliar el termini, si no hi ha cap usuari que els necessiti. 

I el millor de tot és que aquest servei és completament gratuït, i el mateix carnet et servirà per treure llibres a totes les biblioteques públiques de Catalunya!

  • Préstec interbibliotecari

Si necessites un document que no trobes a la nostra biblioteca, te’l podem portar d’una altra biblioteca de la Xarxa de Biblioteques Municipals de la Diputació de Barcelona. L’únic que hauràs de fer és abonar anticipadament el cost del tràmit, que és d’ 1,50 €

  • Préstec a entitats

S'ofereix un servei de préstec a totes aquelles entitats, associacions i escoles que ho demanin.

CONNEXIÓ A INTERNET I A EINES OFIMÀTIQUES

Disposem d’ordinadors amb connexió a Internet i a eines ofimàtiques, així com també accés a WI-FI, per tal d’afavorir l’ús de les Tecnologies de la Informació i la Comunicació.
Aquestes són les opcions de connexió:

  • Amb ordinadors de la biblioteca:

A la biblioteca disposem de 6 ordinadors per al ús dels nostres usuaris, 4 a la sala d’adults i 2 a la sala infantil. Tens la possibilitat de reservar-los amb anticipació, utilitzant el número de carnet de la biblioteca. La reserva es guarda fins a 10 minuts després de l’hora d’inici, i passat aquest temps caduca i s’allibera el terminal.
Tenim connexions de 30 i 60 minuts, en funció del terminal. 
Quants cops et pots connectar? Et pots connectar 3 vegades en un dia, fins a un màxim de 50 sessions mensuals.
Té algun cost aquest servei? L’únic que sí que té un cost són les impressions, que valen 0,10 euros en blanc i negre i 0,40 euros en color.

  • Amb el teu dispositiu:

Wi-fi de les biblioteques: qualsevol persona amb carnet de biblioteques i un dispositiu mòbil pot connectar-se a Internet. 
Com et pots connectar a la xarxa Wi-fi? Només cal disposar de carnet de qualsevol biblioteca de la xarxa, amb les dades correctament configurades. El nombre d’usuari correspondrà amb el nombre del carnet de biblioteca, i la contrasenya és la teva data de naixement en format dd/mm/aaaa.

Wi-fi convidat: no disposes de carnet de la biblioteca, però vols connectar-te un dia de manera esporàdica? Pots seleccionar la xarxa GUEST_BIBLIOTECA i introduir el nom i el telèfon en el portal de validació que hi apareix. Rebràs un SMS al teu telèfon mòbil amb un codi, que caldrà que introdueixis, per tal de tenir connexió durant 24 hores.

  • Servei de tauletes digitals: 

Disposem de dues tauletes digitals per a ús dels nostres usuaris. Les podeu fer servir només dins l’equipament, tan sols presentant el carnet de la biblioteca, la durada de connexió depèn de la demanda que hi hagi.

VISITES I FORMACIÓ D’USUARIS

La biblioteca organitza visites comentades per a grups, tant per a adults com per a escolars o estudiants. Cal concertar prèviament el dia i l'hora.

ACTIVITATS DE FOMENT A LA LECTURA I A LA CULTURA

A la biblioteca organitzem activitats per a totes les edats. Hores del conte, clubs de lectura, xerrades... tothom hi pot trobar activitats per al seu gust!

AULES D’ESTUDI

Durant dos períodes l’any, ampliem el nostre horari per tal de beneficiar els estudiants en època d’exàmens. 

Data i hora de la darrera actualització d'aquest contingut: 30-07-2019 13:04