Constaten les bondats del fesol del ganxet en la salut durant la presentació de les Jornades Gastronòmiques

Última revisió 14-01-2020 15:59
04/12/2008

L'acte de presentació de les V Jornades Gastronòmiques del Fesol del Ganxet d'ahir vespre va servir per constatar que el consum del fesol del ganxet aporta gran beneficis per a la salut. La presentació també va incloure un tast a càrrec d'alguns dels restauradors participants en la mostra, que va incloure algunes delícies com un sorprenent gelat de fesols i botifarra dolça. Les jornades s'allarguen fins el proper 21 de desembre.

Una dieta amb una bona proporció de llegums, resulta baixa en greixos, molt nutritiva, rica en fibra i amb una efectiva protecció davant possibles malalties cardiovasculars així com de l'obesitat. Així ho va constatar la dietista, Mar Dalmasas, durant la seva xerrada sobre el valor nutricional dels llegums i en especial, del fesol del ganxet.

Jordi Julià, tècnic de la Cooperativa Agrícola Progrés-Garbí, va donar dades molt detallades de la collita del fesol d'aquest any a Malgrat. El gerent de la Cooperativa, Xavier Castells, va presentar l'acte i va destacar que en l'edició d'aquest any de la jornada s'ha pogut comptar amb la col·laboració de l'Associació de Comerciants Malgrat Centre, la qual oferirà 10 dels 30 menús de les Jornades que se sortejaran aquest dissabte en el marc de la Fira de Sant Nicolau.

Per la seva part l'alcaldessa, Conxita Campoy, va destacar el valor de la feina que fan els pagesos, de la qual va destacar la seva duresa i el sacrifici que comporta. Conxita Campoy també va parlar d'anar millorant les jornades i va fer una crida als restauradors del poble a afegir-se a aquesta iniciativa.

L'acte de presentació va incloure un petit tast d'alguns dels plats amb el fesol com a gran protagonista. El tast va anar a càrrec dels restautants La Torreta, l'Arc de Tapes i La Avenida. Entre els plats que es van poder degustar va destacar un gelat de fesol amb botifarra dolça que va oferir el restaurant La Torreta.

Una de les novetats d'aquestes jornades d'enguany serà el sorteig de 30 menús -20 oferts pels restaurants participants en les jornades i 10 per l'Associació de Comerciants Malgrat Centre. Aquest sorteig es farà en el marc de la Fira de Sant Nicolau de la festa major petita d'hivern aquest proper dissabte 6 de desembre. El sorteig el portarà a terme l'Associació de Comerciants Malgrat Centre a les 12.30 h a la plaça de Josep Anselm Clavé. Aquesta jornada inclourà també en el marc de la fira una exposició i venda de productes de la Cooperativa Agrícola Progrés-Garbí, així com la possibilitat, des de les 10 h del matí, de fer una passejada pel Pla de Grau amb el tricu-tricu, que tindrà la parada a la cantonada del carrer del Carme amb el de Mar. L'acte del dissabte també servirà per presentar les noves mascotes de l'Associació de Comerciants Malgrat Centre.

Per altra part, Vicens Tomàs torna a projectar el documental "Un tomb pel pla" aquest divendres a les 17 h. Aquest documental es va presentar diumenge passat amb un gran èxit de públic, fet que va provocar que el Centre Cultural quedés petit.


Pizzeria Roma, Arc de Tapes, La Torreta, Celmar, El Cortijo i La Avenida. Aquests establiments oferiran del 3 al 21 de desembre diferents plats amb el fesol del ganxet com a principal ingredient.