Les III Jornades Gastronòmiques del Fesol del Ganxet presenten aquest dijous un documental sobre el Fesol del Ganxet de Malgrat de Mar, realitzat pel fotògraf local Vicens Tomàs amb la col·laboració de la Cooperativa Progrés-Garbí. Les jornades, organitzades per la Regidoria de Comerç i Turisme, es clouran aquest diumenge amb una fesolada popular.
El documental ofereix fotografies de Tomàs durant tot el procés de conreu del fesol del ganxet i té una durada d'uns vint minuts, aproximadament. La projecció començarà a les vuit del vespre al Centre Cultural.
Aquesta tercera edició de les Jornades Gastronòmiques del Fesol del Ganxet, que es van iniciar el passat 16 de novembre, es clouran aquest diumenge amb una Fesolada Popular. Tindrà lloc a partir de les onze del matí a l'esplanada de davant del pavelló Germans Margall. Hi participarà també "la cebolla dulce de Fuentes" de Saragossa, com a aliment de qualitat convidat a les jornades. Els pagesos batran els fesols, tal i com es feia temps enrere i l'Esbart Dansaire Malgratenc Mar Blava farà una actuació.
A més de les activitats programades, els restaurants La Avenida, Celmar, La Torreta, La Mar Salada, Pizzeria Nolo i Viñolas-Costas ofereixen des del 16 de novembre i fins aquest diumenge, 3 de desembre, diferents plats, on el fesol del ganxet és protagonista. Les jornades estan organitzades per la Regidoria de Comerç i Turisme i compta amb la col·laboració de la Cooperativa Progrés-Garbí, el Mercat Municipal de Malgrat, l'associació de comerciants Malgrat Centre i la Diputació de Barcelona.