El Festival Internacional de Bandes, que organitza anualment la Regidoria de Comerç i Turisme, fa 10 anys. Amb motiu d'aquests deu anys, la regidoria ha obert una exposició d'instruments de la col·lecció privada de Josep Serra Castellví, que daten dels segles XVIII i XIX i alguns dels quals són peces úniques.
L'exposició mostra una trentena d'instruments de la col·lecció de Josep Serra Castellví del Museu dels Intruments de Benissanet, a les Terres de l'Ebre. Es tracta del segon museu d'instruments musicals de propietat privada de Catalunya després del de Barcelona. Aquesta mostra inclou instruments que daten dels segles XVIII i XIX, algunes de les quals són úniques, i també partitures de principi del segle XX, entre les quals hi ha d'originals de Josep Serra Castellví.
Aquesta exposició resta oberta a l'Espai Buit del carrer de Mar fins el 16 d'octubre de dilluns a divendres de 17.00 a 20.00 h.
Josep Serra Castellví (1907-1998) es va iniciar a la música de la mà del seu germà i va formar part de nombroses i curioses bandes musicals. Va ser músic de primera durant la Guerra Civil tocant en una banda militar, després va fundar l'orquestra de Gandesa ?Serralta", una també a Corbera ?Miloca? i l'orquestra de Benissanet.També va formar conjunts com l'Orquestra Riber's i Beni d'Or amb la que van recórrer mitja Espanya. L'any 1981 va fundar la Banda Unió Artística a Benissanet. Josep Serra i Castellví va ser mestre amb més de 500 alumnes, 70 dels quals estan encara en actiu en diferents formacions musicals.
Josep Serra Castellví va començar la col·lecció d'instruments per casualitat. Al principi revenia els vells instruments als seus alumnes. Els que tenia repetits els portava al museu de Barcelona, però al cap de deu o dotze anys va decidir fer-ne ell una col·lecció. En uns locals de casa seva va habilitar un espai amb sortida al carrer i va començar a construir-hi el seu propi museu. S'hi poden veure més de 300 peces de diferents comarques catalanes i de molts països del món. La peça més antiga és una cítara austríaca, que té probablement 250 anys, que va trobar el músic a la Serra de Cavalls i que segons va exposar ell mateix "segurament va quedar allà abandonada quan la guerra, perquè devia ser d'algun soldat de les Brigades Internacionals". En general la col·lecció està formada per instruments de corda i de vent amb una gran quantitat de varietat de peces i característiques.
Actualment aquest museu està regentat pels seus fills, Mercè i Josep Maria Serra Ripoll. Ells han cedit a l'Ajuntament de Malgrat de Mar part d'aquesta col·lecció, en motiu de la celebració del 10è Festival Internacional de Música.