El segon Taller d'Ocupació es va cloure el passat 27 de desembre. Dies abans, el 20 de desembre, es van inaugurar les obres fetes per aquest Taller d'Ocupació al camí del Pla i al barri de can Viader.
El 20 de desembre es van inaugurar les obres del camí del Pla, amb l'enjardinament de la rotonda que enllaça amb el pas soterrat i tots els seus voltants, i l'espai verd del barri de can Viader. A la rotonda del camí del Pla -davant de la Cooperativa Progrés-Garbí-, s'hi ha instal·lat un antic tractor, que ha estat cedit pels germans Narcís i Pere Aubanell. A aquesta visita d'obres hi van assistir l'alcaldessa, Conxita Campoy, la regidora d'Inserció Laboral, Ana Vega, regidors del consistori, els alumnes-treballadors i professors del taller. A més, de la visita a les dues obres, es va fer el lliurament de diplomes a les persones que han pres part en el taller.
La Regidoria d'Inserció Laboral va posar en marxa al 28 de desembre del 2007 un nou Taller d'Ocupació, que tenia com a objectiu l'ordenació i enjardinament de tres espais periurbans i una rotonda al camí del Pla. Els Tallers d'Ocupació són programes públics d'ocupació que tenen com a finalitat donar formació i treball a persones en atur, mentre participen en un projecte d'utilitat pública o d'interès general i facilitant la seva incorporació al mercat laboral. Els beneficiaris són persones majors de 25 anys, inscrites en el Servei d'Ocupació de Catalunya. El Taller d'Ocupació ha estat format per 16 persones, 8 dones i 8 homes, d'entre 25 i 49 anys, amb una mitjana de 38 anys. Tots eren de Malgrat de Mar i dos d'ells, originaris d'altres països. Segons dades de la Regidoria d'Inserció Laboral, 9 de les persones que hi ha participat tenen estudis primaris, 6 estudis secundaris (formació professional o Batxillerat) i 1 estudis universitaris.
Els alumnes-treballadors han rebut durant aquest temps una formació teòrica i pràctica en un dels dos oficis del taller jardineria o forestal. El mòdul de jardineria tenia el següent temari: replanteig, construcció en jardineria, preparació de sòls, identificació de plantes ornamentals, plantació, sembra, reg i adobament, entre altres. Pel que fa al mòdul de forestal, s'han tractat temes com l'esbrossada, tractament silvícoles, repoblació forestal, prevenció i extinció d'incendis, conservació i aprofitament de boscos. Paral·lelament, els alumnes del taller també han rebut formació complementària en àrees bàsiques com alfabetització informàtica, català, habilitats socials, sensibilització ambiental, seguretat i salut i orientació laboral. Aquest taller ha estat promogut per l'Ajuntament de Malgrat i cofinançat pel Departament de Treball de la Generalitat i el Fons Social Europeu.
Aquest ha estat el segon Taller d'Ocupació que aconsegueix l'Ajuntament de Malgrat de Mar. El primer va portar a terme, entre el 2006 i el 2007, la creació de la plaça dels Bombers Voluntaris de Malgrat, juntament amb els alumnes-treballadors d'una escola taller. El terreny, situat a davant de les dependències dels Bombers, va ser convertit en una gran zona verda amb tres plataformes, construïdes per salvar els desnivells que hi havia. Aquesta plaça va ser inaugurada el 25 de febrer de l'any passat per la consellera de Treball de la Generalitat, Maria del Mar Serna, en un acte conjunt amb l'obertura de l'ampliació del parc Francesc Macià.
A la fotografia de l'esquerra, els alumnes-treballadors del taller amb alguns monitors, la directora del taller, Marta Garcia, l'alcaldessa i la regidora d'Inserció Laboral.