La seu territorial de l'Alt Maresme de l'Associació Catalana d'Afectats de Fibromiàlgia (ACAF) a Malgrat de Mar es va presentar divendres a la tarda enmig d'una gran expectació, que va omplir el Centre Cultural. Es va constatar que hi ha moltes persones afectades per aquesta malaltia i que la informació i el suport són eines bàsiques per fer-li front. L'entitat compta ja amb una cinquantena de socis.
L'acte de presentació oficial de l'entitat, presidit per l'alcaldessa en funcions Conxita Campoy, i la presidenta de l'ACAF, Maite Ribera, va començar amb una conferència del doctor Jordi del Blanco, reumatòleg de la la Corporació de Salut del Maresme i la Selva. El doctor del Blanco va constatar que l'estat del malalt de fibromiàlgia és de dolor crònic generalitzat que afecta l'aparell locomotor, que afecta entre un 2 i un 3% de la població, que pateixen principalment dones i que el punt l'àlgid d'edat és entre els 40 i 49 anys, encara que segons va dir, hi ha molts casos també entre la mainada. El reumatòleg va donar les pinzellades per importants de la malaltia i va subratllar que la informació és bàsica per al pacient.
La presidenta de l'Associació Catalana d'Afectats de Fibromiàlgia, Maite Ribera, va reclamar més i millor atenció per als pacients. En aquest sentit, va mostrar-se satisfeta de la bona resposta que té la campanya per recollir signatures per poder tirar endavant la iniciativa legislativa popular per a l'atenció de la fibromiàlgia i la síndrome de la fatiga crònica, que la Mesa del Parlament de Catalunya va admetre a tràmit el passat 13 de març. Ribera es va mostrar molt contenta del nombrós públic assistent alhora que va lamentar que això significa que la fibromiàlgia afecta a moltes persones.
Anna Garcia, coordinadora de la seu territorial de l'ACAF a l'Alt Maresme va agrair a l'Ajuntament de Malgrat de Mar el suport i l'ajuda rebuda per a constituir la nova entitat. Va explicar que des que l'associació es va posar a caminar el 2 de maig s'ha contactat amb moltes persones afectades de fibromiàlgia i va destacar que el lema de "vine i ens ajudarem", que és la filosofia de l'entitat. Maria Urrea, també coordinadora de l'entitat a Malgrat, va destacar que la voluntat és crear un espai de trobada i intercanvi d'experiències entre els malalts.
La regidora de Salut Comunitària en funcions, Teresa Carbó, va oferir la seva ajuda i col·laboració a la nova entitat, tot i que, ahir dissabte va deixar de ser càrrec electe. Per la seva part, l'alcaldessa en funcions, Conxita Campoy, va recordar els primers contactes que han portat a la creació d'aquesta entitat després que Ràdio Malgrat guanyés l'any passat el premi Boehringer Ingelheim en Medicina per un programa de Pere Bernat sobre aquesta malaltia amb la participació de persones afectades i de la directora del Centre d'Atenció Primària (CAP) de Malgrat, Montserrat Tejedor, a qui també va agrair la seva dedicació. Conxita Campoy va voler destacar la importància de compartir experiències per ajudar a conviure amb la malaltia. També va oferir la col·laboració de l'Ajuntament per a futures accions de l'entitat.
L'acte va ser presentat pel director de Ràdio Malgrat, Josep Creus.