El portaveu de l'Assemblea Pagesa del Maresme i excoordinador nacional del sindicat Unió de Pagesos, Pep Riera, inaugura avui la quarta edició de les Jornades Gastronòmiques del Fesol del Ganxet amb una xerrada sobre l' "Evolució dels conreus tradicionals d'horta als darrers 100 anys al Maresme". L'acte tindrà lloc a les set de la tarda al local de La Barretina.
Després de la xerrada de Pep Riera, l'alcaldessa de Malgrat de Mar, Conxita Campoy, farà la presentació de les jornades. L'acte inaugural oferirà també una degustació de plats elaborats pels restaurants participants en la mostra.
La Regidoria de Promoció Econòmica, Comerç i Turisme organitza aquestes jornades gastronòmiques per quart any consecutiu amb la col·laboració de la Cooperativa Agrícola Progrés-Garbí, l'Associació de Comerciants Malgrat Centre, el Mercat Municipal i la Diputació de Barcelona. El programa de la mostra inclou a més de la inauguració de dijous, la ja tradicional fesolada popular, que tindrà lloc el proper 6 de desembre a la plaça Anselm Clavé. La fesolada, que posarà punt i final a la mostra, inclou també tallers per a la mainada, exposició i venda de productes de la Cooperativa Progrés-Garbí i una visita al Pla de Grau amb el tricu-tricu.
Set restaurants participen aquest any en les jornades -La Torreta, Celmar, Pizzeria Roma, La Avenida, La Mar Salada, Pizzeria Nolo i Arc de Tapes- que s'allargaran fins el 6 de desembre. El llibret, editat per la Regidoria de Promoció Econòmica, Comerç i Turisme i que es pot descarregar a través de l'arxiu adjunt, inclou una recepta d'un dels plats que ofereix cada restaurant durant aquests dies i en els quals el fesol del ganxet és protagonista. La regidoria ha aconseguit la col·laboració de l'empresa Freixenet per a les jornades d'aquest any.