Malgrat s'afegeix un any més a la Setmana de la Mobilitat Sostenible i recupera la pedalada

Última revisió 13-09-2024 14:12
13/09/2024

L'Ajuntament s'afegeix un any més a la Setmana Europea de la Mobilitat Sostenible i Segura. Les activitats programades es faran el 20 i el 22 de setembre. El lema escollit per la Comissió Europea enguany és 'Compartim l'espai públic' per a aqueta iniciativa, que promou moure's de manera sostenible en el benefici per a la salut i el medi ambient.

La Setmana Europea de la Mobilitat és una campanya per sensibilitzar de les conseqüències negatives que té l’ús irracional del cotxe a la ciutat. En aquest marc, el 22 de setembre se celebra el Dia sense Cotxes, per trobar solucions als problemes derivats de l’augment del trànsit a les ciutats.

El divendres 20 de setembre al matí davant de tots els centres educatius de Malgrat de Mar, des de l'Educació Infantil fins a Secundària, es farà l'activitat "Al carrer tots hi pintem", que consisteix a tallar el trànsit de vehicles davant les escoles i instituts.

 

Per altra part, es recupera la pedalada popular, que ja s'havia fet any enrere. Es farà el diumenge 22 de setembre i serà un recorregut circular que sortirà i tornarà a les Peixateries Velles. L'hora de sortida serà a les 10 h i el circuit que es farà serà d'uns quatre quilòmetres, aproximadament. 

 

Setmana de la Mobilitat a Malgrat des de fa 24 anys

Els objectius principals de la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura són els següents:

  • Estimular un comportament ciutadà, en relació amb l’ús del vehicle, compatible amb el desenvolupament urbà sostenible, en particular amb la protecció de la qualitat de l’aire, la prevenció d’accidents de trànsit, la reducció d’emissió de gasos que provoquen l’efecte hivernacle i el consum racional dels recursos energètics.
  • Sensibilitzar la ciutadania sobre els impactes ambientals del transport i informar-la sobre les seves diferents modalitats.
  • Impulsar l’ús dels mitjans de transport sostenibles i, en particular, el transport públic, la bicicleta, la mobilitat a peu i els vehicles elèctrics.
  • Potenciar un retrobament de la ciutadania amb la ciutat, la seva gent i el seu patrimoni cultural, en un entorn saludable i relaxat.
  • Reflexionar sobre com afecta a la nostra salut l’ús excessiu del transport motoritzat. Per una banda, la contaminació atmosfèrica i la congestió que generen tenen un impacte negatiu sobre els sistemes respiratori i cardiovascular. Per una altra, propicien el sedentarisme i la inactivitat física.

La Regidoria de Medi Ambient organitza des de fa 24 anys la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura i des de fa 17 anys, "Al carrer tots hi pintem!". 

Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura. Foto: AjMalgrat.
Setmana de la Mobilitat Sostenible 2024. Foto: AjMalgrat.