Nou mural dedicat als orígens de Malgrat de Mar, al pas sota l'N-II de Can Palomeres

Última revisió 12-12-2022 14:50
12/12/2022

El govern municipal continua el seu projecte de crear grans murals a diferents indrets del poble per aportar valor afegit a l'espai urbà, fomentar l'esperit crític i transmetre missatges de caràcter social. La nova creació s'ha fet al pont sota la carretera N-II, a Can Palomeres. El mural artístic del costat de Barcelona recrea el Malgrat antic dels pagesos, de les Mines de Can Palomeres i de la platja. Simbolitza les arrels de l'activitat econòmica al poble: la pagesia, la mineria i el turisme. Ha estat obra dels artistes Jalón de Aquiles i Penao. L'altre, el del costat de Girona, és un mural amb el nom de Malgrat que han executat els joves que van prendre part en el taller d'art urbà del Juliol Jove i que ja van treballar en l'obra de l'Espai Neus Català. 

Després de la creació de dos grans murals en l'Espai Neus Català, dedicats a la figura de la supervivent dels camps de concentració nazis, lluitadora infatigable contra la dictadura i activista de la memòria històrica i el feminisme, i el dedicat a la dona pagesa en una de les parets de l'aparcament de l'estació de tren, on hi havia l'antic sindicat, aquests dies s'ha enllestit un altre espai d'art urbà al barri de Can Palomeres. 

Es tracta d'una obra que ens recorda com una antiga fotografia en el record els pagesos, l'activitat de les Mines de Can Palomeres i la platja, que ha esdevingut símbol de l'activitat turística del municipi. Els autors són Jalón de Aquiles i Penao. Aquest mural interactua amb un altre a davant amb el nom de Malgrat de Mar que han produït els 11 joves que van participar aquest estiu en el taller d'art urbà del Juliol Jove, organitzat per la Regidoria de Joventut, i impartit per la productora d'art Rebobinart.

El govern municipal ja treballa en un altre mural que es farà al barri de La Verneda. 

 

 

 

 

El mural artístic
Imatge del mural artístic aquest matí a Can Palomeres. Foto: AjMalgrat.