Pep Riera aplaudeix la iniciativa de Malgrat de promoure un producte de tan prestigi i qualitat com el fesol del ganxet

Última revisió 14-01-2020 16:05
23/11/2007

El portaveu d'Assemblea Pagesa del Maresme i excoordinador nacional d'Unió de Pagesos, Pep Riera, va elogiar la iniciativa de Malgrat de Mar de promoure el fesol del ganxet durant la xerrada que va oferir ahir vespre per inaugurar la quarta edició de les jornades gastronòmiques. La presentació de la mostra va omplir de gom a gom el local de La Barretina.

Pep Riera va parlar de l'evolució dels conreus del Maresme durant els darrers cent anys, des de les patates fins a l'àmplia varietat de productes actuals. Riera va destacar la necessitat d'oferir productes diferenciats i de qualitat per fer front a la globalització del mercat. Va destacar la iniciativa de Malgrat de Mar de potenciar la comercialització i el consum del fesol del ganxet. L'acte, que va ser conduït pel tècnic de la Cooperativa Agrícola Progrés-Garbí Xavier Castells, va incloure una presentació oficial de les jornades a càrrec de l'alcaldessa de Malgrat, Conxita Campoy. Els assistents van poder gaudir d'una degustació que van oferir alguns dels restauradors que participen a la mostra.

La Regidoria de Promoció Econòmica, Comerç i Turisme organitza aquestes jornades gastronòmiques per quart any consecutiu amb la col·laboració de la Cooperativa Agrícola Progrés-Garbí, l'Associació de Comerciants Malgrat Centre, el Mercat Municipal i la Diputació de Barcelona. El programa de la mostra inclou també tradicional fesolada popular, que tindrà lloc el proper 6 de desembre a la plaça Anselm Clavé. La fesolada, que posarà punt i final a la mostra, oferirà també tallers per a la mainada, exposició i venda de productes de la Cooperativa Progrés-Garbí i una visita al Pla de Grau amb el tricu-tricu.

Set restaurants participen aquest any en les jornades -La Torreta, Celmar, Pizzeria Roma, La Avenida, La Mar Salada, Pizzeria Nolo i Arc de Tapes- que s'allargaran fins el 6 de desembre. El llibret, editat per la Regidoria de Promoció Econòmica inclou una recepta d'un dels plats que ofereix cada restaurant durant aquests dies i en els quals el fesol del ganxet és protagonista. La regidoria ha aconseguit la col·laboració de l'empresa Freixenet per a les jornades d'aquest any.