Les V Jornades Gastronòmiques del Fesol del Ganxet es presenten aquest vespre amb un acte a La Barretina presidit per l'alcaldessa, Conxita Campoy, i que inclourà una xerrada que porta per títol "El valor nutricional del fesol del ganxet". L'acte, que començarà a les 19 h, inclourà un tast d'alguns plats preparats per restaurants participants en la mostra.
La presentació tornarà a ser l'oportunitat de fer un tast de plats amb el fesol com a protagonista i cuinats pels restaurants participants en les jornades d'aquest any: Pizzeria Roma, Arc de Tapes, La Torreta, Celmar, El Cortijo i La Avenida. Aquests establiments oferiran del 3 al 21 de desembre diferents plats amb el fesol del ganxet com a principal ingredient.
Una de les novetats d'aquestes jornades d'enguany serà el sorteig de 30 menús -20 oferts pels restaurants participants en les jornades i 10 per l'Associació de Comerciants Malgrat Centre. Aquest sorteig es farà en el marc de la Fira de Sant Nicolau de la festa major petita d'hivern aquest proper dissabte 6 de desembre. El sorteig el portarà a terme l'Associació de Comerciants Malgrat Centre a les 12.30 h a la plaça de Josep Anselm Clavé. Aquesta jornada inclourà també en el marc de la fira una exposició i venda de productes de la Cooperativa Agrícola Progrés-Garbí, així com la possibilitat, des de les 10 h del matí, de fer una passejada pel Pla de Grau amb el tricu-tricu, que tindrà la parada a la cantonada del carrer del Carme amb el de Mar. L'acte del dissabte també servirà per presentar les noves mascotes de l'Associació de Comerciants Malgrat Centre.
Per altra part, Vicens Tomàs torna a projectar el documental "Un tomb pel pla" aquest divendres a les 17 h. Aquest documental es va presentar diumenge passat amb un gran èxit de públic, fet que va provocar que el Centre Cultural quedés petit.