Recta final del Programa d'Educació Ambiental a les escoles

Última revisió 27-05-2021 13:31
27/05/2021

La Regidoria de Medi Ambient enfila la recta final del calendari d’activitats del Programa d’Educació Ambiental, adreçat als centres escolars del municipi. Aquest mes de juny, les nenes i els nens de les escoles de Primària participaran en activitats pedagògiques per conèixer la zona de la vegetació psammòfila de la platja, els ratpenats de les Mines de Can Palomeres, la desembocadura de la Tordera i el fons marí.

 

La filosofia de la Regidoria de Medi Ambient és que la mainada de Malgrat pugui aprendre de manera vivencial què és la biodiversitat i conèixer diferents hàbitats a través del patrimoni natural local. D’aquesta manera, els alumnes de 3 i 4t de Primària de totes les escoles participen en l’activitat Tornem a la Tordera, que es porta a terme conjuntament amb la Fundació Rivus, i que consisteix a conèixer l’hàbitat fluvial, identificar macroinvertebrats i arbres del bosc de ribera.

Una altra de les activitats que es portarà a terme és la visita a la zona de les psammòfiles de la platja de La Conca, en la qual els alumnes de 5è de Primària aprendran quina funció mediambiental fan aquest tipus de vegetació i també a fer inventaris. Aquesta activitat està dinamitzada per voluntaris del projecte Ciència Ciutadana.

Els alumnes de 5è participaran en una visita ornitològica, amb el guiatge dels naturalistes voluntaris de NatMonT, al mirador de la desembocadura de la Tordera on podran veure la gran varietat d’ocells que des del temporal Gloria han fet d’aquest espai del riu el seu hàbitat.

Una altra de les activitats serà sobre la colònia dels ratpenats de les Mines de Can Palomeres, adreçada a alumnes de 6è de Primària, i que oferirà el doctor en Biologia de la Universitat de Barcelona, Jordi Serra-Cobo, autor dels estudis sobre la colònia de quiròpters de Malgrat de Mar.

L’última de les propostes té com a objectiu que els nens i nenes de 6è de Primària puguin conèixer directament el fons marí de Malgrat de Mar i alguns dels seus animals i vegetals marins més comuns. L’activitat, que porta a terme la Casa del Mar Xatrac, consisteix en fer immersió lleugera, snorkel, amb tota l'equipació corresponent -neoprens, aletes, màscares i tubs- i en una segona part, en la qual els nois i noies classifiquen els elements que han trobat a la sorra de la platja, segons el seu origen humà, animal o vegetal.