La Regidoria de Promoció de la Salut organitza la segona jornada 'Gluten free' el 16 de maig, coincidint amb el Dia Internacional de la Malaltia Celíaca, l'afecció crònica intestinal més freqüent en el món occidental. Es farà a les Peixateries Velles des de dos quarts de sis de la tarda i fins a les deu de la nit. Aquesta iniciativa vol donar visibilitat a la malaltia celíaca i informar i acompanyar els malalts i les seves famílies. 

">

Salut organitza la segona jornada sobre la celiaquia, el 16 de maig

Última revisió 07-05-2025 13:41
07/05/2025

La Regidoria de Promoció de la Salut organitza la segona jornada 'Gluten free' el 16 de maig, coincidint amb el Dia Internacional de la Malaltia Celíaca, l'afecció crònica intestinal més freqüent en el món occidental. Es farà a les Peixateries Velles des de dos quarts de sis de la tarda i fins a les deu de la nit. Aquesta iniciativa vol donar visibilitat a la malaltia celíaca i informar i acompanyar els malalts i les seves famílies. 

Les Peixateries Velles acolliran la jornada, en la qual l'Associació de Celíacs de l'Alt Maresme-Selva Marítima oferiran informació detallada sobre la malaltia i com combatre-la amb una alimentació adequada. A més, empreses especialitzades oferiran una degustació de productes sense gluten.

Enguany la jornada inclourà un taller, adreçat a la mainada, per aprendre a fer galetes sense gluten. Anirà a càrrec de la cuinera Nàdia Pereyra i començarà a dos quarts de sis de la tarda. Per participar en el taller, cal fer una inscripció aquí.

La jornada 'Gluten free' té com a objectiu donar a conèixer la malaltia celíaca així com informació sobre el tipus d'alimentació que pot ajudar a combatre-la. Es vol acompanyar i informar els malalts que la pateixen i també a les famílies, així com altres agents implicats com són la restauració, l'educació i l'esport, entre d'altres.

La celiaquia és la reacció a la ingesta del gluten, una proteïna present en alguns aliments, com ara el blat, el sègol, l'ordi o la civada. El consum d'aquesta proteïna provoca en les persones afectades una lesió intestinal que afecta la seva capacitat d'absorbir els nutrients. 

Es desconeix la causa de la malaltia, però se sap que hi ha un component genètic que predisposa i juntament amb factors ambientals són dos dels factors que poden desencadenar la malaltia.

 

 

 

Notícies relacionades:

Salut organitza una jornada sobre la celiaquia, el 31 de maig

2a Jornada Gluten free. Foto: AjMalgrat.
2a Jornada Gluten free. Foto: AjMalgrat.