Sorteig de 30 menús de les Jornades Gastronòmiques del Fesol del Ganxet

Última revisió 14-01-2020 15:59
21/11/2008

Les V Jornades Gastronòmiques del Fesol del Ganxet tindran lloc del 3 al 21 de desembre. Una de les novetats d'aquest any serà el sorteig de 30 menús als restaurants participants a la mostra.

Les Jornades Gastronòmiques del Fesol del Ganxet d'enguany es presenten el proper 3 de desembre amb un acte a La Barretina presidit per l'alcaldessa, Conxita Campoy, i que inclourà una xerrada que porta per títol "El valor nutricional del fesol del ganxet". La presentació tindrà lloc a les 19 h i oferirà un tast de plats amb el fesol com a protagonista i cuinats pels restaurants participants en les jornades d'aquest any: Pizzeria Roma, Arc de Tapes, La Torreta, Celmar, El Cortijo i La Avenida. Aquests establiments oferiran del 3 al 21 de desembre diferents plats amb el fesol del ganxet com a principal ingredient.

Una de les novetats d'aquestes jornades d'enguany serà el sorteig de 30 menús -20 oferts pels restaurants participants en les jornades i 10 per l'Associació de Comerciants Malgrat Centre. Aquest sorteig es farà en el marc de la Fira de Sant Nicolau de la festa major petita d'hivern el proper 6 de desembre. El sorteig el portarà a terme l'Associació de Comerciants Malgrat Centre a les 12.30 h a la plaça de Josep Anselm Clavé. Aquesta jornada inclourà també en el marc de la fira una exposició i venda de productes de la Cooperativa Agrícola Progrés-Garbí, així com la possibilitat, des de les 10 h del matí, de fer una passejada pel Pla de Grau amb el tricu-tricu, que tindrà la parada a la cantonada del carrer del Carme amb el de Mar. L'acte del 6 de desembre també servirà per presentar les noves mascotes de l'Associació de Comerciants Malgrat Centre.

Tot i això, el proper diumenge 30 de novembre es farà un primer tast de les jornades amb la projecció del documental "Un tom pel pla" de Vicens Tomàs. Es tracta d'un recull d'entrevistes fetes a l'hivern de 2006 i 2007, en el qual es parla de l'activitat del Pla de Grau, de l'actualitat del sector i també del futur. Les entrevistes van ser fetes per Vicens Tomàs i el documental és una producció de Carme Beltran-Vicens Tomàs. El treball ha comptat amb les aportacions de Pep Boix en el disseny i la realització i de Xavier Dotras amb la música. El documental es projectarà a les 12.00 h al Centre Cultural.