Taller-xerrada sobre el benestar i la salut de la criatura per a pares i mares amb infants de 18 a 36 mesos, avui al vespre

Última revisió 14-01-2020 15:50
28/09/2009

La Regidoria d'Educació obre avui el cicle de tallers-xerrades "Créixer amb tu", adreçat a pares i mares amb infants de 0 a 3 anys. La primera de les xerrades porta per títol "El benestar i la salut de la criatura, dirigida a pares i mares amb criatures de 18 a 36 mesos. Serà de de 20.00 h a 22.00 h a la Llar d'Infants Municipal Els Fesolets (carrer de Badalona, 13).

"Créixer amb tu" és el nom del programa impulsat des de la Secretaria de Polítiques Familiars i Drets de Ciutadania del Departament d'Acció Social i Ciutadania de la Generalitat. Aquest programa va adreçat a famílies amb criatures menors de anys i té com a objectiu oferir un material de suport amb els aspectes més destacats d'aquesta etapa evolutiva.

En aquest primer taller es tracten qüestions relacionades amb l'establiment d'hàbits alimentaris i de rutines quotidianes (l'hora d'anar a dormir, els àpats, entre d'altres), i es parla també de la importància de les revisions pediàtriques, les vacunes i les mesures per prevenir accidents domèstics.

Les properes sessions són les següents:

-26 d'octubre de 2009:
"Interacció i comunicació" (infants de 0 a 18 mesos): L'amor i l'afecte són les bases sobre les quals es construeix la relació amb els infants. Al llarg del desenvolupament infantil es va construint el vincle afectiu. Aquest lligam no és genètic, sinó fruit de la relació que s'estableix d'amor i d'estima. Només quan la criatura se sent estimada pels seus familiars és capaç de créixer segura de si mateixa i amb una bona autoestima. Aquest taller se centra en aspectes importants de la interacció afectiva i en la implicació que té en la seguretat emocional dels nostres fills i filles.

-30 de novembre de 2009:
"La cura, el desenvolupament i l'educació de les criatures" (infants de 18 a 36 mesos): Es presenten noves maneres de jugar i jocs que mostren la seva relació amb el desenvolupament infantil. Es tracten també altres temes com ara la participació dels infants en les tasques dels adults, l'establiment de normes i límits, l'autoestima i l'autonomia de les criatures, entre d'altres.