Manteniment dels espais verds

 

El manteniment dels espais verds està en mans d’un equip format per un responsable tècnic, un responsable d’organització i, actualment, onze treballadors/es. Aquest equip, normalment conformen 5/6 grups de treball diaris. A tots ells, se’ls ofereix formació en tots aquells aspectes necessaris per a realitzar, de la millor forma possible, el seu ofici de jardiner.

 

 

La responsabilitat d’aquest servei és la millora i manteniment dels prop de 322.000m2 d’espais verds i els 4.896 arbres de titularitat pública (dades 2020). Els criteris de manteniment són estrictament tècnics cercant la naturalització i la sostenibilitat. El nivell de qualitat d’aquest espais venen donats pel model de gestió actual, pel grau d’exigència que reclama el ciutadà i pels mitjans de què disposem.

El nostre objectiu principal, com a servei municipal, és el d’oferir uns espais verds de qualitat. Espais saludables per a tots els seus usuaris i habitants. No oblidem que en ells viuen gran quantitat d’ocells, petits vertebrats i molts, molts insectes. És per això que està totalment descartat l’ús d’herbicides i productes fitosanitaris. Uns espais compromesos amb el medi ambient, uns espais de natura. En aquest sentit, intentem fer ús dels recursos naturals, com és el cas de l’aigua, d’una forma molt exigent i eficient, i utilitzem espècies de plantes molt adaptades a les nostres condicions climàtiques.

Mantenir i millorar els espais verds requereix d’una constant reflexió compromesa amb el medi ambient, la  cultura, la societat i el patrimoni. Per això, el servei d’espais verds participa en tots aquells actes on se’ls requereix i intenta difondre el coneixement del nostre patrimoni verd i les accions de manteniment i millora que realitzem mitjançant rètols, tríptics, notícies, Facebook, Twiter, Instagram... Som part d’una gran acció de promoció de la sostenibilitat i la naturalització i, els valors de la biodiversitat de tot el nostre municipi. Accions que pretenen obtenir un poble molt més respectuós amb el medi ambient i més saludable per a tots els que hi vivim i els que ens visiten. Aquesta acció, aquest model de gestió del verd, és explicada en tots aquells congressos, jornades tècniques, escoles de jardineria i visites que ens ho demanen.

El document que serveix de guió per a la gestió dels espais verds és el pla director del verd urbà, redactat l’any 2012. Aquest pla director és l’eina principal per a la planificació i la gestió dels espais verds. Podeu consultar-ho AQUÍ.

Data i hora de la darrera actualització d'aquest contingut: 07-07-2021 07:12