Els prats i els herbassars són espais, molt sovint marginals com marges entre carreteres, talussos, configurats per diverses espècies de plantes herbàcies espontànies. Són l’hàbitat per a moltes espècies d’insectes i animals, com ara les abelles, les papallones, les marietes, els ocells...Tots ells realitzen accions tan importants com la pol·linització, la dispersió de llavors, o el control biològic de plagues.
Una gestió coherent amb el context de crisi ecològica, crisi econòmica i emergència climàtica ha d’estar basada en l’ús racional dels recursos i en el coneixement científic. És per aixó que, des de l’any 2019, hem apostat per la substitució gradual de prats de gespes en prats naturalitzats i herbassars. Amb aquesta acció hem reduït considerablement l’ús de recursos com és l’aigua. També s’han reduït la superfície on és realitza les tasques de segues així com el seu nombre. En el moment que realitzem les segues, intentem dur-les a terme en el moment adequat per no interferir significativament en la reproducció de les espècies presents.
Amb tot, estem reduint considerablement la despesa de gestió associada ha aquests espais i una millora d’un ecosistema on la diversitat biològica ha estat molt afectada per l’anterior gestió amb la pèrdua d’algunes espècies. Les orquídies o els gladiols, ha estat algunes d’aquestes espècies de prats i herbassars que hem perdut i que esperem de recuperar amb aquest nou model de manteniment.
- Durant la tardor de 2021, farem servir 26 Kg. de llavors. Sembrarem al voltant de 8.000m2 de parterres i 5.400 peus d’arbres i escocells.
- Si voleu conèixer les espècies que utilitzem per realitzar aquestes sembres cliqueu AQUÍ.