Dilluns comença la campanya d'esporga 2021 de l'arbrat malgratenc

Última revisió 08-01-2021 14:39
08/01/2021

El Servei d’Espais Verds de l’Ajuntament de Malgrat de Mar inicia el proper dilluns 11 de gener els treballs d’esporga de l’arbrat viari. L’actuació es farà majoritàriament en els arbres d'alçada superior als 7-8 metres a través de plataformes elevadores. Segons ha explicat el cap del Servei d'Espais Verds, Carles Garcia, d'aquesta manera es garantirà la seguretat dels operaris, l'eficàcia i les mínimes molèsties als ciutadans durant la realització dels treballs

L'objectiu d'aquesta esporga és millorar l'estat físic dels arbres de carrer, l'adaptació de les capçades en l'espai per a servituds com ara l'enllumenat, els balcons o els gàlibs per garantir el trànsit, entre altres; i sobretot, per la seguretat ja que es retiren les parts seques, mortes o trencades evitant la seva caiguda.

Els treballs s'allargaran durant tres setmanes aproximadament i es faran en diversos carrers com ara al Ramon Turró, Joan Alsina, la plaça Anselm Clavé, a l'avinguda dels Països Catalans, al carrer Escoles, Manuel de Falla o l'avinguda Costa Brava, entre altres. En total es farà la poda de 794 arbres. En aquest cas, els treballs els realitzarà una empresa externa al Servei d'Espais Verds.

De manera paral·lela, el Servei d'Espais Verds realitzarà també treballs d'esporga en arbres de dimensions més reduïdes mitjançant escales i plataformes elevadores. En aquest cas, es contempla l'actuació sobre 214 arbres.

Segons Carles Garcia, en total s'actuarà sobre un miler d'arbres i totes les restes vegetals produïdes, sempre que no presentin cap malura o infestació per paràsits, es trituraran i s'incorporaran com a encoixinat als parterres dels espais verds del municipi. D'aquesta manera es col·labora en el tancament del cicle de la matèria orgànica, tan difícil de realitzar en zones urbanes, diu Carles Garcia.