El servei de neteja de carrers i platges estrena maquinària més sostenible i menys sorollosa

Última revisió 30-09-2021 14:00
30/09/2021

El servei municipal de neteja viària i platges estrena maquinària més eficient i sostenible amb el medi ambient i també menys sorollosa. El nou contracte de neteja, adjudicat a l'empresa Innovia-Coptalia, preveu a més de noves màquines i vehicles, més personal, més hores de servei i la instal·lació de nous sistemes per estalviar aigua i electricitat, així com per reduir les emissions de CO2, en el magatzem del servei de l'avinguda Costa Brava. 

L'alcalde, Joan Mercader, acompanyat de la regidora de Serveis Municipals, Manteniment i Via Pública, i segona tinent d'alcalde, Sònia Viñolas, han presentat aquest matí el nou contracte del servei de neteja viària i platges. Aquest nou contracte, adjudicat a l'empresa Innovia-Coptalia, és per a vuit anys i té un cost de 8.599.366,60 euros -1.074.920,83 per any. Entre les millores que suposa aquest nou contracte del servei hi ha la incorporació de dos nous treballadors amb una plantilla fixa de 14 treballadors i amb l'ampliació de fins a 21 durant els mesos de la temporada estiuenca. A més, s'incrementen les hores anuals del servei de neteja al municipi. 

El nou contracte també ha suposat la renovació dels vehicles i maquinàries del servei, S'han adquirit vehicles i maquinària més respectuosa amb el medi ambient, així com més eficient i efectiva. La maquinària nova  bàsicament és de consum elèctric i híbrid, que a més, permet reduir el consum d'aigua, que a més, és reciclada.  Els nous vehicles són un d'auxiliar elèctric per recollir papereres; dues escombradores elèctriques d'aspiració; una escombradora més gran; una màquina decapadora un tractor amb pales especials per millorar la recollida de residus de les platges en cas de temporal; un furgó per a la neteja de mobiliari urbà i de pintades així com de punts poc accessible; una furgoneta; i un equip d'aigua calenta a pressió. 

A més, també s'han fet millores al magatzem del servei, ubicat a l'avinguda Costa Brava, amb la instal·lació de plaques solars que permeten l'autoconsum del servei, així com d'altres per reduir el consum d'aigua i d'emissions de gasos nocius. 

L'alcalde ha agraït als treballadors del servei la feina feta durant l'any 2020, en concret durant el temporal Gloria i la pandèmia del COVID-19. Joan Mercader ha destacat la dedicació que van tenir durant les setmanes posterior al temporal Gloria. L'alcalde ha destacat la millora que suposa el nou servei amb més personal i nova maquinària que permetran incrementar la qualitat del servei. 

La coordinadora de serveis d'Innovia-Coptalia, Esther Berdala, ha explicat les característiques tècniques dels nous vehicles i la millora mediambiental que suposen. 

Imatge de la presentació del nou contracte del servei de neteja aquest matí al Parc de Francesc Macià. Foto: AjMalgrat.
Imatge de la presentació del nou contracte del servei de neteja aquest matí al Parc de Francesc Macià. Foto: AjMalgrat.