L'alcalde denuncia la manca d'acció i d'interès de l'ACA davant els devastadors danys del temporal a Malgrat

Última revisió 14-02-2020 09:56
14/02/2020

L'alcalde, Joan Mercader, i el primer tinent d'alcalde i regidor d'Urbanisme i Projectes Urbans, Jofre Serret, van traslladar al delegat del govern de la Generalitat a Barcelona, Juli Fernández, ahir durant la seva visita a l'Ajuntament la queixa i malestar davant la inacció i desinterès de l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) per conèixer els devastadors efectes del temporal Glòria al municipi. Cap responsable de l'ACA ha visitat Malgrat després del temporal per conèixer els danys ocasionats i a més, el consistori ha tingut dificultats per aconseguir-ne una reunió.

L'alcalde ha explicat que van exposar-li al delegat del govern de la Generalitat ahir, durant la seva tercera visita a Malgrat després del temporal, la dificultat que ha tingut l'Ajuntament per contactar amb els responsables polítics de l'ACA i aconseguir que vinguin al municipi a veure els danys ocasionats, ja que és qui té la competència de rius i recs, els quals es van desbordar durant el temporal. "Volem reclamar a l'ACA que faci l’actuació del manteniment i neteja, que per això hi té les competències per fer-ho", ha afegit l'alcalde. Joan Mercader també ha detallat que van exposar al delegat del govern la situació del tram 0 de la riera de Sant Genís de Palafolls, que és un projecte pendent amb l'ACA, i que des de fa anys és un projecte aturat. 

Joan Mercader ha afirmat que Juli Fernández també els va explicar els ajuts que la Generalitat de Catalunya ha posat en marxa per pal·liar els efectes del temporal.  

Segons l'alcalde, el govern municipal també ha demanat al delegat que "ens mantinguin informats de l’obra del pont de connexió de vehicles entre Blanes i Malgrat". "Ens ha dit que es declararà l’emergència i s’adjudicaran en breu les obres. Estarem en contacte per seguir al detall aquesta obra de reconstrucció", ha afegit. 

 

Visita delegat Govern
Visita delegat Govern