Malgrat detecta el primer cas de contagi de coronavirus

Última revisió 18-03-2020 15:43
18/03/2020

L’Ajuntament de Malgrat ha tingut coneixement aquest matí del primer cas de contagi d’un ciutadà de Malgrat de Mar per coronavirus (COVID-19). Es tracta, d'una persona atesa a la Fundació Aspronis, concretament al Servei Ocupacional d’Inserció (SOI) de Malgrat de Mar. Així ho ha comunicat la Fundació Aspronis al govern municipal. 

Segons explica la Fundació Aspronis en una nota de premsa feta pública fa pocs minuts, des del dia 6 de març, la persona afectada no assistia al servei per malaltia comuna. Uns dies després va ingressar a l’Hospital de Calella per complicacions. Ahir a la tarda, la família va comunicar a la direcció del servei que ha donat positiu per coronavirus. La persona es troba aïllada a l’hospital i evoluciona favorablement. 

Aquest és el segon cas de contagi a la Fundació Aspronis, el primer va ser una persona de Palafolls, que és atesa a la residència Pinya de Rosa, i que es troba hospitalitzada a Can Ruti i que evoluciona favorablement. La fundació té 11 persones ateses que continuen confinades en habitacions al centre, habilitades per aquesta finalitat, i 6 professionals també estan en quarantena als seus domicilis. Cap de les persones confinades és de Malgrat. El govern de Malgrat està en contacte permanent amb la fundació per seguir l'evolució de la persona afectada. 

Des del govern municipal es vol fer una crida a la calma i a la prudència. L'alcalde, Joan Mercader, recorda la importància de quedar-se a casa, fer cas de les restriccions i seguir les recomanacions del Departament de Salut. 

Informació pandèmia
Informació pandèmia