Obert el termini per sol·licitar les subvencions per netejar pintades de façanes privades fins al 28 de maig

Última revisió 31-05-2021 09:53
10/05/2021

El termini per sol·licitar les subvencions per fer neteja i repintar les façanes privades, que han estat objecte de bretolades, és obert fins al 28 de maig. La ciutadania pot demanar aquests ajuts de manera telemàtica a través de la web municipal o bé de manera presencial amb cita prèvia a l’Oficina d’Atenció al Ciutadà (OAC). L'Ajuntament destina 250.000 euros a subvencionar la mà d'obra i el material per fer aquesta neteja amb l'objectiu de combatre la problemàtica de les pintades i els tags, que embruten el poble.

D’aquesta manera, el govern municipal engega un pla de xoc per millorar el paisatge urbà i netejar de pintades i tags façanes d'habitatges i establiments privats del municipi. Les sol·licituds han de presentar-se de manera telemàtica, preferiblement, a la seu electrònica de la web municipal de l’Ajuntament de Malgrat de Mar. També es podran presentar a l’Oficina d’Atenció al Ciutadà (OAC) amb cita prèvia. La petició d’aquest ajut es fa a través del formulari d’instància normalitzada disponible a la pàgina web de l’Ajuntament i a l’OAC, acompanyades de tota la documentació requerida en les bases. El període de presentació de sol·licituds és oberta fins al 28 de maig.

De les 3.648 finques que hi ha a Malgrat, un total de 607 han sofert bretolades i estan pintades, això suposa un 16,64% dels immobles del municipi. Gràcies a un treball transversal de diverses regidories, l’Ajuntament té la voluntat de dur a terme una sèrie d’actuacions amb l’objectiu de millorar el paisatge urbà. Una de les accions combatre les pintades, són aquestes subvencions en espècies pel repintat de la planta baixa de façanes, que han sofert més pintades fruit de bretolades que no responen a cap criteri artístic conegudes habitualment com a tagging. L'objectiu és aconseguir una dignificació i posada en valor dels espais que pateixen sovint aquestes bretolades. Per altra part, una altra de les accions en les quals l’Ajuntament hi treballa és per oferir alternatives per als joves interessats en l'art urbà.

Imatge d'arxiu de les pintades a façanes privades. Foto: AjMalgrat.
Imatge d'arxiu de les pintades a façanes privades. Foto: AjMalgrat.