Col·locats ja els 50 arbres provisionals per donar una zona d'ombreig al nou Passeig Marítim

Última revisió 29-07-2020 15:06
29/07/2020

La col·locació dels 50 arbres mitjans en testos per fer ombra al nou Passeig Marítim ja ha acabat. Són provisionals per intentar aconseguir una zona d'ombreig, ja que els arbres previstos en el projecte de remodelació del Passeig Marítim no s'han pogut plantar perquè l'empresa adjudicatària de les obres -amb la qual l'Ajuntament ha rescindit el contracte- no havia acabat la instal·lació del reg. 

Ja s'han instal·lat els 50 arbres mitjans en testos de 1.500 litres per donar ombra a la part central del Passeig Marítim aquest estiu. S’hi ha col·locat 20 mèlies, 10 pruners de fulla vermella, 15 moreres i 5 sòfores. El servei municipal d'Espais Verds ha triat aquesta tipologia d'arbres per la seva capacitat d'adaptació a les condicions meterorològiques, per la frondositat i també l'estètica del conjunt.

Aquests arbres s'hi ha instal·lat de manera provisional. El govern municipal va prendre la decisió de col·locar-los per trobar una solució a la manca d'ombra que pateix el nou Passeig. La regidora de Manteniment i Via Pública, Sònia Viñolas, ha detallat que "en un primer moment es va posar sobre la taula la possibilitat de col·locar uns tendalls al llarg del nou passeig per fer ombra". El cost de comprar aquests tendalls era de 400.000 euros més 100.000 euros per muntar-los i desmuntar-los cada any a l'inici i final de la temporada estiuenca. L'elevat cost va fer que el govern municipal optés per la proposta de col·locar-hi arbres de manera provisional. Sònia Viñolas ha explicat que els arbres s'han col·locat al centre del passeig perquè els tècnics municipals així ho han aconsellat, ja que l'ombra va rotant al llarg del dia i no la projecta només en un espai concret. 

La regidora de Manteniment i Via Pública ha afirmat que aquests arbres no han suposat cap cost adicional ja que estaven inclosos en la partida econòmica per repostar els arbres que es van fer malbé durant les fortes ventades de la tardor passada i el temporal Gloria del mes de gener. "Són arbres que vam comprar per repostar els malmesos i que ara provisionalment hem posat aquí, però que a la llarga ens transplantaran a altres llocs del poble", ha concretat. 

Sònia Viñolas també ha explicat que ara els arbres es reguen 3 o 4 cops al setmana perquè s'acaben de col·locar en aquest espai i s'estan adaptant, però que aviat es passarà a regar-los només 2 cops la setmana. A més, s'incrementarà el servei de neteja al passeig.

 

Els arbres previstos en el projecte no es poden plantar perquè falta el sistema de reg

Un altre dels motius que ha portat a prendre la decisió de col·locar els arbres en testos ha estat que els arbres previstos en el projecte de remodelació del Passeig Marítim no es poden plantar en aquets moments primer perquè no és època per fer-ho i segona, perquè el sistema de reg no està acabat i a més, la part enllestida s'ha de refer perquè no funciona correctament. La previsió que hi ha és enllestir el sistema de reg i poder plantar els 140 arbres definitius del projecte del Passeig Marítim entre els mesos d'octubre i novembre. Aquests arbres però seran molt petits i s'haurà d'esperar a que creixin perquè facin ombra. 

 

Una imatge del passeig aquest matí. Foto: AjMalgrat.
Una imatge del passeig aquest matí. Foto: AjMalgrat.