El folk i la poesia de The bird yellow obrirà la segona edició del Festival Murmuris

Última revisió 12-12-2019 10:50
04/07/2019

L'Ajuntament ha presentat aquest matí la segona edició del Festival Murmuris, que tindrà lloc els pròxims 19 i 20 de juliol. El consistori malgratenc torna a apostar per aquest festival de petit format amb actuacions de promeses de l'escena musical independent nacional i internacional de gran qualitat i projecció. El Parc del Castell i la platja de Malgrat Centre, davant la plaça de Xesco Boix, tornaran a ser els escenaris d'aquests concerts allunyats dels grans esdeveniments de masses típics de

The Bird Yellow és el projecte musical del cantautor català Gerard Vidal Barrena. La seva música és pur indie-folk anglosaxó amb arrels de la música americana. Les seves melodies són pausades, amb veu profunda i trencada, i lletres personals i íntimes.

The Bird Yellow obrirà el cartell de Murmurs el divendres 19 de juliol al Parc del Castell a les 22 h. A les 23 h actuarà la londienca Laura Misch, cantant i saxofonista, que es mou entre el pop, el jazz i el folk. Tancarà la primera nit del festival el nordamericà Max Garcia Conover, cantautor de Portland.

La segona nit de Murmuris arrencarà a la platja de Malgrat Centre, davant de la plaça de Xesco Boix, amb les actuacions de la jove compositora anglesa Chloe Foy, l'argentina-mexicana Guadalupe Mediavilla, cantant i acordionista; i els australians Steve Smyth&The Outlaws.

Els concerts són gratuïts i hi haurà servei de bar.

La regidora de Cultura, Lurdes Borrell (JXCatalunya-Malgrat ens Mou), ha subratllat l'aposta ferma del nou govern municipal per a aquest tipus d'esdeveniments culturals. "S'emmarca en el projecte cultural que volem per a Malgrat", ha destacat la regidora. En aquest mateix sentit, s'ha manifestat el portaveu del govern i primer tinent d'alcalde de l'Ajuntament, Jofre Serret (JXCatalunya-Malgrat ens Mou), que "artistes de gran qualitat, però que potser no són molt coneguts, que ens permetran descobrir espais emblemàtics del nostre poble, tot escoltant la seva música amb total tranquil·litat i gaudint la cultura en majúscules". "Volem que aquest festival tingui continuïtat i que Malgrat sigui un municipi de referència en el qual donem a la Cultura un pes important, un pes diferent. Volem consolidar Murmuris. Que la gent d'arreu de Catalunya no només vulgui venir a Malgrat perquè tenim una platja fantàstica sinó perquè tenim un festival fantàstic com és Murmuris, que dóna un plus a la nostra vila", ha afegit Jofre Serret.

Lieven Scheerlinck i Mabel Alonso de la productora Son Canciones han destacat l'alt nivell dels músics del segon Murmuris, així com l'alta presència de dones dalt l'escenari d'aquest festival de petit format.

El folk i la poesia de The bird yellow obrirà la segona edició del Festival Murmuris
El folk i la poesia de The bird yellow obrirà la segona edició del Festival Murmuris