Il·luminació ornamental nadalenca responsable

Última revisió 14-01-2020 16:05
28/11/2007

La Regidoria de Medi Ambient recorda la necessitat d'aplicar amb mesura la tradició de guarnir amb llums els carrers, les places, les façanes i les llars per Nadal, tant pel que fa al respecte envers les persones i el medi ambient com a l'estalvi d'energia a fi de prevenir la contaminació lluminosa. L'enllumenat ornamental de Nadal que penja l'Ajuntament a diferents carrers del poble compleix amb la normativa.

La normativa estableix un període a l'entorn de les festes nadalenques durant el qual els ajuntaments poden establir períodes especials d'il·luminació ornamental. Aquest període pot comprendre, com a màxim, entre l'últim divendres del mes de novembre i el 6 de gener. Durant aquest temps s'autoritza un màxim de 168 hores de funcionament d'aquest tipus d'il·luminació. El consum previst per l'Ajuntament per a aquest Nadal va des d'aquest proper dissabte 1 de desembre fins el diumenge 6 de gener de 2008 amb un total de 37 dies i 167 hores.

La Regidoria de Medi Ambient recomana fer un ús responsable a casa de la il·luminació nadalenca. El Departament de Medi Ambient de la Generalitat ofereix uns consells per evitar l'excés de llum:
-Per Festes, engalanar i guarnir places, carrers, façanes i llars sempre que es pugui amb objectes decoratius no lluminosos
-Encendre només els llums quan calgui
-De nit, tancar la lluminària de l'arbre de Nadal, del pessebre, del carrer i de l'aparador, entre altres.