Arrenca el II Gira Maresme per promocionar els joves músics de la comarca

Última revisió 14-01-2020 15:58
20/03/2009

La segona edició de Gira Maresme, el Concurs de Música Jove que promouen els ajuntaments de Sant Pol de Mar, Calella, Pineda de Mar, Malgrat de Mar, Tordera i Palafolls, engega avui amb l'objectiu d'impulsar els joves músics de la comarca. El músic Pep Sala i la cantant Mònica Green apadrinen aquest concurs, que s'ha presentat avui als mitjans de comunicació a la Biblioteca La Cooperativa de Malgrat de Mar.

El regidor de Joventut de Sant Pol de Mar, Raül Trabal, ha explicat detalladament els orígens del Gira Maresme fins arribar a la presentació avui d'aquesta segona edició del concurs. El Gira Maresme neix arrel d'un concurs de maquetes ideat des de l'Ajuntament de Sant Pol. La primera edició va comptar també amb el suport dels ajuntaments de Calella i Pineda de Mar. I amb l'objectiu d'ampliar i reforçar la iniciativa, neix aquesta segona edició amb la implicació també de Malgrat de Mar, Tordera i Palafolls. El regidor també ha presentat la web www.giramaresme.cat que és una eina àgil i de gran utilitat, ja que servirà tant per als músics que s'hi vulguin inscriure amb un senzill clic, com per al públic que vulgui escoltar les propostes presentades a concurs i votar.
><br> Pep Sala ha subratllat la importància que les administracions s'impliquin en la promoció dels joves músics i se'ls permeti tenir una oportunitat. El popular músic també ha demanat que aquesta iniciativa tiri endavant amb ganes i fermesa, i que tingui una continuïtat. "Que hi hagi música en aquest país que funcioni, és feina de tots", ha afirmat. Per la seva part, la cantant Mònica Green s'ha mostrat contenta de la iniciativa dels sis ajuntaments de l'Alt Maresme i ha parlat de la dificultat dels músics per trobar una oportunitat que els permeti tirar endavant una carrera.
><br> L'acte ha estat presentat pel regidor de Joventut de l'Ajuntament de Malgrat, Jordi Romero. Després de la presentació els sis regidors de Joventut dels pobles implicats en aquest concurs de música jove -Marc Unió de Tordera, Maria Antonieta Petit de Palafolls, Pilar Rocafort de Calella, Sandra Villarte Pazos de Pineda, Jordi Romero de Malgrat i Raül Trabal de Sant Pol- han signat un conveni de col·laboració per tirar endavant la proposta.
><br> Gira Maresme és un concurs de maquetes del Maresme obert a totes les propostes musicals del moment que pretén donar una empenta als grups novells per tal de donar-se a conèixer arreu de la comarca. Les propostes són analitzades per un jurat format per professionals del món de la música i el grup escollit és el guanyador d'una gira per diversos pobles del Maresme, tot sovint, coincidint amb les festes majors.
><br> Els objectius són proporcionar oportunitats als joves músics del Maresme per donar a conèixer el seu projecte arreu de la comarca i promoure nous estils:
><br> -Compartir escenaris en Festes Majors i concerts de renom
><br> -Difusió dels grups a través de molts i diversos mitjans de comunicació
><br>
><br> *Qui hi pot participar?
><br> Tots aquells grups o solistes, residents al Maresme, de qualsevol categoria musical. No hi poden participar grups o solistes que tinguin un contracte discogràfic vigent ni que hagin guanyat alguna altra edició del Giramaresme.
><br> *Com participar?
><br> Per participar haureu d'entrar a i fer el següent:
><br> ·Omplir el formulari d'inscripció que trobareu a l'apartat d'inscripcions.
><br> ·Adjuntar la fotocòpia del DNI d'un membre del grup resident al Mareme.
><br> ·Adjuntar una fotografia recent del grup.
><br> ·Adjuntar 3 temes propis en format mp3.
><br> La data límit per a la inscripció és l'11 de maig.
><br>
><br> *Selecció
><br> Com a criteri de selecció es tindrà en compte l'originalitat i la qualitat de la proposta musical, així com el fet que siguin propostes noves i d'artistes novells.
><br> En cas que el material presentat sigui incomplet les maquetes no s'admetran al concurs.
><br>
><br> *El jurat
><br> El jurat estarà format per professionals de la indústria musical i artistes, així com també per tècnics de l'àrea de joventut.
><br>
><br> *El veredicte
><br> Fase 1: Selecció de finalistes
><br> De totes les maquetes presentades es seleccionaran 4 finalistes. En aquesta fase es tindrà en compte la votació popular, que es durà a terme a través del web i la votació del jurat.
><br> Fase 2: Elecció del guanyador
><br> Els grups 4 finalistes participaran en un concert, que es realitzara a Tordera, on el jurat s'encarregarà de valorar el directe de cada proposta musical.
><br> El veredicte definitiu del jurat es farà públic el mateix dia del concert de finalistes i posteriorment es podrà consultar al web del concurs.
><br>
><br>
><br>Per a més informació: Gira Maresme
><br

Arrenca el II Gira Maresme per promocionar els joves músics de la comarca
Arrenca el II Gira Maresme per promocionar els joves músics de la comarca