Concedeixen una segona pròrroga per al projecte de Llei de Barris del Castell i la Verneda

Última revisió 12-12-2019 23:32
20/01/2014

La Generalitat de Catalunya ha concedit una pròrroga de quatre anys més per a la finalització del Projecte d'Intervenció Integral del Barri del Castell i la Verneda. Aquesta és la segona pròrroga que s'atorga al projecte, que es va engegar al març de 2008. La inestabilitat econòmica i financera dels darrers anys ha provocat un alentiment de l'execució dels projectes. Tot i això, un 75% de les accions previstes ja han estat executades. Pel que fa als projectes pendents, la remodelació del carrer

El Projecte d'Intervenció Integral del barri del Castell i la Verneda s'allarga fins el 2017. El govern català ha concedit una pròrroga, la segona, per poder finalitzar el projecte. La capacitat econòmica de l'Ajuntament i la Generalitat, en l'actual context de crisi, s'ha reduït en els darrers anys, fet que ha provocat un endarreriment en l'execució dels projectes previstos. En els darrers anys, l'Ajuntament de Malgrat de Mar ha hagut d'anticipar la part econòmica que correspon a la Generalitat per poder tirar endavant les obres. El projecte de la Llei de Barris del Castell i la Verneda es finança a parts iguals entre el consistori malgratenc i la Generalitat.

Tot i això, les principals actuacions per a la millora de l'accessibilitat ja han estat realitzades com la construcció i posada en funcionament del Centre Cívic, la instal·lació de l'ascensor inclinat, la remodelació dels carrers Hug Descolomer, Canigó, Llobregat, Castell i Plaça del Canigó, entre altres.

Per altra part, també s'han portat a terme la majoria d'actuacions de caire social i comunitari, que s'han intensificat amb la posada en funcionament del Centre Cívic.

L'import atorgat per a la realització del projecte de Llei de Barris a Malgrat de Mar era de 7.805.429,50 euros. Aproximadament el 75% de l'import previst ja ha estat executat. Sumant els imports justificats, des de l'inici fins la segona justificació de 2013, inclosa, el resultat és de 5.867.662,57 euros, i ara el romanent disponible és de 1.937.766,93 euros.

Algunes de les properes actuacions previstes per enllestir el Projecte d'Intervenció Integral del Barri del Castell són la continuació de la dinamització comunitària i del Centre Cívic; la remodelació dels carrers del Segre, Tordera, Montnegre i Montseny; i també de la part alta del carrer de l'Aragó; la millora dels carrers Bernat Estornell, Paula Delpuig i Bonavista; la millora de la zona verda de la Pujada al Castellla construcció d'un nou pont sobre la riera per allargar el carrer del Besòs; l'adquisició de finques a l'extrem del carrer del Castell i l'arranjament de la zona verda sota la Pujada del Castell. També es continuarà amb els treballs de renovació de la xarxa d'aigua potable i el pintat de façanes en aplicació de la carta colors del barri.

Concedeixen una segona pròrroga per al projecte de Llei de Barris del Castell i la Verneda
Concedeixen una segona pròrroga per al projecte de Llei de Barris del Castell i la Verneda