Descobrir el Malgrat de mossèn Fèlix Paradeda a través dels seus textos i poemes

Última revisió 12-12-2019 23:19
14/12/2015

L'Arxiu Municipal va obrir ahir diumenge al migdia el cicle d'actes per descobrir el llegat de mossèn Fèlix Paradeda, que s'allargarà fins el mes de juny de l'any vinent, que inclou xerrades, exposició, presentació d'un llibre i visites guiades. Una lectura de textos i poemes a càrrec d'Assumpta Mercader amb la col·laboració de Joan Piña i Anna Maria Anglada va omplir la sala de l'Arxiu amb el primer acte.

L'Arxiu Municipal va triar un format diferent a l'habitual, el de la conferència, per obrir el cicle dedicat a mossèn Fèlix Paradeda: una lectura de textos i poemes a càrrec de l'actriu malgratenca Assumpta Mercader, acompanyada dels comentaris de Joan Piña i Anna Maria Anglada. Sota el títol El Malgrat de mossèn Fèlix Paradeda, es Assumpta Mercader va llegir fragments de Dues gentils damisel·les, Un conte? Una història? (Sant Nicolau, déu-me marit si us plau), Oh! Quins bolets! (tres fan campana i quan arriben a casa reben tantes òsties com bolets han recollit), Un xai ressuscitat i Calma xitxa, entre altres.

El cap de l'Arxiu Municipal, Josep Maria Crosas, va agrair les donacions de material inèdit del llegat de mossèn Fèlix Paradeda fetes per la família Arigós Bosch. El regidor de Cultura, Albert Cuní, va agrair la feina feta des de l'arxiu amb els seus col·laboradors.. A l'acte va assistir la cap de l'Arxiu Municipal de Palamós, Carme Adroher, ja que els actes programats en el cicle s'ha organitzat conjuntament entre els dos municipis.
Consulteu aquí tota la programació 2015-2016

Descobrir el Malgrat de mossèn Fèlix Paradeda a través dels seus textos i poemes
Descobrir el Malgrat de mossèn Fèlix Paradeda a través dels seus textos i poemes