El govern municipal dissol la unitat canina de la Policia Local

Última revisió 12-12-2019 23:10
24/01/2018

El govern municipal, format per JXM, ERC, PDeCAT i CUP, ha dissolt la unitat canina de la Policia Local. La dissolució és una proposta tècnica que és acceptada i compartida pel govern. La unitat K9 de Malgrat es va posar en marxa fa uns sis anys.

L'alcaldessa i responsable de la Policia Local, Carme Ponsa (JXM), ha explicat que "es va crear sense un projecte definit i això fa inviable la seva continuïtat". Continuar amb la unitat k9 suposava fer una inversió econòmica i definir el projecte per millorar les condicions actuals: manteniment dels gossos, el lloc d'estada, menjar, material i servei de veterinari, entre altres. Aquest servei també requeria invertir en la formació de més agents, ja que fins aquests moments el departament només comptava amb 1 guia caní. Formar a nous agents del cos per a aquesta unitat suposava la reducció de la plantilla destinada a seguretat.

L'alcaldessa també ha remarcat que la formació educativa que la Policia Local feia a les escoles per ensenyar les habilitats d'aquests gossos es podrà continuar fent en col·laboració amb d'altres unitats, si els centres ho demanen. Carme Ponsa ha volgut agrair "la tasca dels agents guies de la unitat canina i la seva implicació personal".


El govern municipal també prioritza altres serveis i projectes de la Policia Local per a aquest any com l'execució del nou Pla de Mobilitat i la creació de camins escolars.

El govern municipal dissol la unitat canina de la Policia Local
El govern municipal dissol la unitat canina de la Policia Local