El govern regularitzarà diferents llocs de treball de l'Ajuntament

Última revisió 12-12-2019 23:09
18/07/2018

El govern municipal, format per JXM, ERC, PDeCAT i CUP, portarà a aprovació del ple demà dijous la modificació de la relació de llocs de treball de la corporació per regularitzar la situació laboral de diferents treballadors municipals.

La proposta que es porta a ple inclou la modificació d'un lloc de treball d'administratiu/va pel lloc de treball per a l'Oficina d'Atenció al Ciutadà i la creació de 6 places d'administratiu/va, que es proveiran mitjançant promoció interna d'auxiliars administratius/ves La modificació també preveu la creació d'un lloc de tècnic/a de Promoció del Municipi i Desenvolupament Econòmic i la de tècnic/a auxiliar de Promoció del Municipi i Desenvolupament Econòmic, totes dues que es proveiran mitjançant promoció interna. Totes aquestes places no suposaran un increment de la plantilla de l'Ajuntament, sinó una regularització a la realitat laboral existent.

La portaveu del govern i regidora d'Habitatge, Neus Serra (PDeCAT), ha explicat que la voluntat d'aquesta modificació de la relació de llocs de treball de l'Ajuntament. "El que es fa és regularitzar una situació enquistada a la plantilla de l'Ajuntament i que calia afrontar i donar resposta i és la d'aquells treballadors/es que han estat treballant amb una categoria professional d'auxiliars però que de facto estaven assumint responsabilitats i tasques pròpies d'un administratiu/va". En aquest sentit, la portaveu del govern municipal ha destacat que "per resoldre aquesta situació s'ha optat per obrir un procés de promoció interna i així regularitzar la seva situació laboral". Neus Serra ha afegit que tot aquest procés s'ha fet amb el vist i plau de la mesa de negociació general.

El ple també debatrà demà dijous la creació del lloc de treball de coordinador i assessor de mitjans de comunicació municipal -que són la revista Re-Viu i Ona Malgrat-, que es contractarà com a personal eventual. En aquest sentit, Neus Serra ha detallat que es nomena un càrrec eventual a la ràdio municipal, Ona Malgrat, "per tal de complir amb els objectius que s'ha fixat aquest govern d'obrir l'emissora a la gent i promoure una ràdio amb més programació participativa i a peu de carrer". "El nostre projecte de ràdio local no és el que vam heretar sense mitjans técnics ni recursos humans suficients. Volem un model de ràdio diferent amb més hores d'emissió i més obert, però és impossible fer-ho sense recursos humans", ha explicat. "Per aquesta raó s'ha optat fer la contractació de la mateixa persona que en aquests darrers mesos ha portat l'emissora municipal, i que va ser contractada a través d'un procés obert de selecció, com no pot ser d'altra manera", ha matisat.