El projecte de Ciència Ciutadana engega avui amb una formació

Última revisió 12-12-2019 23:09
23/07/2018

12 persones participen en la iniciativa Ciència Ciutadana, que la Regidoria de Medi Ambient posa en marxa amb un projecte sobre ratpenats. S'inicia avui amb la formació, que s'impartirà al llarg de tota la setmana i que servirà perquè els ciutadans voluntaris, que faran Ciència Ciutadana, coneguin de la mà del doctor en Biologia de la Universitat de Barcelona, Jordi Serra-Cobo, la metodologia científica que han d'utilitzar.

Per iniciar el programa de Ciència Ciutadana concretament l'àmbit dels ratpenats, és necessari formar les persones voluntàries que vulguin formar-hi part; realitzant un curs de 20 hores teòriques i pràctiques. La formació s'impartirà aquesta setmana, des d'avui dilluns 23 fins al 27 de juliol, de les 19 h a les 23 h a la sala de l'Arxiu Municipal. Un cop finalitzat el curs, els participants rebran un certificat i un aparell d'ultrasons perquè puguin començar a fer el mostreig en l'àmbit particular, ja sent coneixedors de la metodologia científica que han d'utilitzar.

La Regidoria de Medi Ambient farà la cloenda del curs amb una passejada oberta a tota la ciutadania per mostrar i transmetre els continguts assolits en el curs. Serà aquest divendres 27 de juliol amb l'activitat La Nit dels Ratpenats una passejada oberta a la ciutadania a partir de les 19 h des de l'Arxiu Municipal, que servirà de punt de trobada.

D'aquesta manera, la Regidoria de Medi Ambient posa en marxa el programa Ciència Ciutadana, que vol implicar la ciutadania en tasques d'investigació científica: compartir mètode, recol·lecció de dades i resultats. La idea és transmetre hàbits i actituds responsables i sensibilització en el patrimoni local.

El projecte de Ciència Ciutadana engega avui amb una formació
El projecte de Ciència Ciutadana engega avui amb una formació