El Telecentre de la Immaculada tancarà a final de novembre i l'Oficina d'Habitatge per Nadal, i obriran el 2 de gener al nou Centre Cívic

Última revisió 14-01-2020 15:37
17/10/2012

El Telecentre de la Immaculada i l'Oficina d'Habitatge i Projectes Urbans es trasllaran al Centre Cívic del Castell i la Verneda, on obriran al públic a partir del 2 de gener.

El Telecentre deixarà la seva activitat al Centre Cívic de la Immaculada el proper 30 de novembre, un cop acabats els cursos programats i durant el desembre es farà el trasllat al nou Centre Cívic del Castell i la Verneda. L'Oficina d'Habitatge i Projectes Urbans tancarà el local de l'avinguda Costa Brava a final d'any i obrirà al públic a partir del 2 de gener al nou equipament. L'Ajuntament té la intenció d'inaugurar el Centre Cívic del Castell i la Verneda a final d'any.

El Centre Cívic serà un edifici polivalent amb tres plantes: a la de dalt hi haurà una sala per a la gent gran, una per a les associacions i un espai per als Serveis Municipals. A la planta del mig, hi haurà dues aules, una sala polivalent i un telecentre -aula amb ordinadors. A la planta de baix, hi haurà un bar i un box d'assaig per a grups de música. Des d'aquesta planta, hi ha accés a un jardí, que s'obrirà al Parc Francesc Macià.

Un dels punts destacats del projecte és que el nou edifici suposarà una important millora de l'accessibilitat i la mobilitat del veïnat, ja que disposarà de dos ascensors i una passera -que podran funcionar amb independència dels horaris d'obertura del Centre Cívic- i un itinerari practicable amb facilitat a peu. D'aquesta manera, el centre del poble des de l'ascensor de la plaça de Josep Anselm Clavé, el parc del Castell i els veïnats del Castell i La Verneda quedaran units per un circuit amable amb ascensors i itineraris de fàcil accessibilitat per al ciutadà que vagi a peu. Un dels principals problemes d'aquests dos veïnats ha estat l'accessibilitat i la mobilitat, ja que estan situats a la part més alta del poble.

El Centre Cívic és un dels projectes més destacats de la llei de barris i alhora una de les principals demandes del veïnat. Les obres de construcció del Centre Cívic es van posar en marxa el 23 d'agost de l'any passat. Segons el projecte, el pressupost total per contracte és de 1.379.770,8 euros. Aquesta obra preveu la rehabilitació, ampliació i reforma de l'edifici, que fins ara havia servit per allotjar l'escola taller, situat al carrer del Segre.

L'objectiu del projecte és crear un centre cultural, cívic i de lleure que serveixi per promoure la vida associativa i d'activitats del barri i pal·liar la manca d'equipaments adreçats als diferents col·lectius per poder fomentar la cohesió social i el protagonisme de la ciutadania. L'edifici ha estat concebut per solucionar les necessitats socials dels veïns i potenciar els barris del Castell i la Verneda.

El Telecentre de la Immaculada tancarà a final de novembre i l'Oficina d'Habitatge per Nadal
El Telecentre de la Immaculada tancarà a final de novembre i l'Oficina d'Habitatge per Nadal