En marxa el servei de recollida porta a porta d'envasos a bars i restaurants

Última revisió 12-12-2019 23:10
16/01/2018

La Regidoria de Medi Ambient ha posat en marxa aquest 2018 el servei de recollida porta a porta d'envasos a bars i restaurants. 30 establiments del municipi hi participen en aquesta recollida que es fa dos cops a la setmana, i que divendres passat va recollir 160 quilos d'envasos.

Des del 5 de gener, la Regidoria de Medi Ambient té en marxa el servei de recollida porta a porta d'envasos que s'afegeix als que ja es fan de la resta de fraccions de residus. 30 establiments, bars i restaurants, participen en aquesta recollida porta a porta que es fa els dilluns i els divendres al matí. Des de la Regidoria de Medi Ambient s'ha detallat que la resta de locals dedicats a la restauració i l'hosteleria també participaran d'aquesta recollida porta a porta quan sigui temporada turística, ja que molts d'ells són tancats durant aquests mesos d'hivern.

Aquests establiments disposen d'un contenidor propi, cedit per la Fundació Ecoembes, per fer la recollida. L'Ajuntament de Malgrat de Mar assumeix el cost del servei de la recollida. De fet, en el ple del mes de desembre, el govern municipal, format per JXM, ERC, PDeCAT i CUP, va aprovar una modificació del contracte amb l'empresa concessionària del servei de recollida de residus al municipi per oferir aquest porta a porta d'envasos.

La Regidoria fa un bon balanç dels primers dies d'acollida d'aquest servei i ha destacat el fet que el primer dia es van recollir 100 quilos i divendres passat, 160.